in ,

Körmendi Erzsébet: ha csak száz embernek tudjuk szebbé tenni a karácsonyt, az is öröm számunkra

December 21-én zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi gyűjtőakciója, amit a SPAR-ral közösen rendeznek évről-évre, immár 17 éve. Így történt ez Szarvason is, ahol Körmendi Erzsébet és önkéntes társai vajdás diákok segítségével gyűjtötték a tartós élelmiszert a rászorulók számára.

– Elsősorban tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, konzervet, étolajat gyűjtünk a rászorulóknak. A tegnapi (19-i) zárás alapján 867 kilogrammot gyűjtöttünk, amihez még jönnek a mai adományok. Úgy vesszük észre, hogy az adakozókedv nagyon változó, elsősorban a középső korosztály a legadakozóbb, de az egész kicsiktől kezdve minden korosztálytól kaptunk valamit. Ma reggel nyolc órakor egy kislány hozott be egy csomagot, amiben egy maci, édesség, toll és színes ceruzák voltak. Név nélkül adta. Ez az igazi adományozás. Megkeressük, kinél lenne a legjobb helyen – ígérte Körmendi Erzsébet. – Tapasztaljuk, hogy nagy a szegénység, ezért nem csak karácsonykor, hanem év közben is igyekszünk gyűjteni, segíteni. Ha csak száz embernek tudjuk szebbé tenni a karácsonyt, az is öröm számunkra.

Vannak visszatérő adakozók is. Ottjártunkkor épp egy hölgy tett a kosárba élelmiszert, a hét folyamán sokadszor. Az élelmiszereket idős, beteg, hátrányos helyzetű emberek számára szeretnék kiosztani, ehhez segítséget kérnek a gondozói hálózattól és a házi gondozóktól.

Vélemény, hozzászólás?

Indián nyár az Ótemplomban: Kovács Kati énekelt a szarvasi közönségnek

Itt a karácsony