in ,

Halálának 193. évfordulóján Tessedikre emlékeztek

Lázár Zsolt

A Szlovák Általános Iskola énekkarának hangjaira 17 óra 42 perckor kezdődött a Tessedik halálának 193. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés. A kezdés időpontja a nagy előd születéséhez, 1742-höz lett igazítva, csakúgy, mint a meghirdetett záróidőpont, a 18 óra 20 perc. Tessedik Sámuel 1820. december 27-én Szarvason halt meg.

Ki volt Tessedik Sámuel, miben volt a legnagyobb, tették fel a kérdést a szlovákos diákok, amit meg is válaszoltak. Jó tanár volt, szerették a tanítványai, szólt az egyik közülük. Egész életében tanított és nevelt, egész életen átható példát mutatott.

– Nekünk, szarvasiaknak nem szabd megfeledkeznünk Isten szolgálójáról, akit ideküldött és 53 éven át szolgált itt – mondta Lázár Zsolt rövid igehirdetésében, amit a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola énekkara után hallgathattak meg a padsorokban ülők. Az emlékezés után a jelenlevők Tessedik szobrához vonultak, hogy 18 óra 20 perckor mécsesgyújtással tisztelegjenek Szarvas legmeghatározóbb személyisége előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Helyi és országos eseményeket értékelt a Jobbik

Előállítás és feljelentés és engedély nélküli horgászat miatt