in , ,

Hajdani sportolókat köszöntöttek

Az idei díjazottak

Bagyin György kézilabdázó, Bencsik János testnevelő tanár, Gyekiczki István labdarúgó játékvezető, Hipszki Erzsébet kézilabdázó, Kasik György sportvezető, Rozsán Csongor labdarúgó, Szalontai György kosárladázó, edző, játékvezető és Trnyik Katalin kajakozó vehette át tegnap a város részéről azt a serleget, amit ilyenkor, január elején adnak át azok, akik érdemesnek találtattak az elismerésre. A nyolc díjazott mindegyike egész élete során kötődött a sporthoz. Aktív sportolói pályafutásuk után is kapcsolatban maradtak vele, ki sportvezetőként, ki szervezőként vagy versenybíróként. A korábbi évek sportolóit, sportvezetőit Szirony Pál méltatta, aki bevezetőjében sorra vette a Kormány sportért tett erőfeszítéseit.

Babák Mihály polgármester a városban folyó sportcélú beruházásokat és terveket sorolta fel. Ha minden bejön, akkor az jelentős előrelépést jelentene Szarvas sportéletében. Műfüves pálya, esetleg a termál visszatérő vizével fűtve, a Városi Könyvtár elköltözése után a volt Úttörőházból edzőtermek, amik az Alkotmány utcai sportcsarnokkal szerves egységet alkotnának – egyelőre csak ötletek, de nem kivitelezhetetlenek. Az úttörőházas ötletnél több sportvezető összenézett, volt akinek a szemében látszott, hogy már meg is találta száműzött sportjának új otthonát.

Pénz az csak úgy magától nem lesz több, tette világossá polgármesterünk. Ahhoz hogy többet tudjon a város sportcélokra költeni, meg kell növelni a felszeletelendő torta méretét. Ehhez termelőegységeket kell a városba csábítani, ami nem könnyű feladat.

Vélemény, hozzászólás?

Angyali üdvözlet

Babák Mihály sokat, Dankó Béla keveset beszélt