in , , , ,

Bizonyítványt osztott a Jobbik

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

Nyúlik a városrehab, mint a rétestészta, mondta Gajdos Attila a Jobbik idei első sajtótájékoztatóján. Több tekintetben is botrányos, ahogy a munkák folynak. A szarvasiaknak sok kellemetlenségbe, a városnak sok-sok millióba kerül, az ott üzletet fenntartóknak, dolgozóknak pedig káruk is származik belőle. Felhívta Babák Mihály polgármester figyelmét arra, hogy ha kötbérezésre kerül sor, abból, ha csak jelképesen is, de kártalanítsák a Kossuth utca üzlettulajdonosait, dolgozóit. Felhívására meg is érkezett a válasz dr. Melis Jánostől, amiben Szarvas város jegyzője biztosítja a jobbikos képviselőt, hogy megvizsgálják egy jelképes kártalanítás lehetőségét, ami a kötbér mértékének is a függvénye.

Samu Tamás Gergő szomorúan vette tudomásul, hogy a Parlamentben Dankó Béla mindössze két és fél percig képviselte a körzetet. Akkor a belvízzel és az aszálykárokkal kapcsolatban szólalt fel, ami fontos téma, de Samu Tamás Gergő úgy gondolja, hogy ennek a körzetnek ezernyi más problémája van. Samu Tamás Gergő kéri, hogy a szavazőfülkében vegyék figyelembe ezt, mint ahogy azt is, hogy a három évnyi parlamenti képviselősködése alatt összesen három önálló indítványa és tizenhat felszólalása volt.

Mint az tudott, Domokos László ÁSZ elnökké történt kinevezése után időközi választásokat tartottak körzetünkben 2010 októberében. Akkor a leadott voksok több mint 60%-át Dankó Béla kapta. A választáson indult az akkor már országgyűlési képviselő, Samu Tamás Gergő is, aki a Jobbik listás helyét cserélte volna egyénire. Ő a szavazatok 16 százalékát kapta. Indult még Földesi Zoltán (MSZP) és Fonád Zoltán (LMP), akik 16 és 6 százalék körüli szavazati arányt értek el. Samu Tamás Gergő készül a visszavágóra.

A parlamenti felszólalóverseny másik helyi indulójáról nem esett szó.

Vélemény, hozzászólás?

Megkérdeztük az utca emberét: mit várnak az új esztendőtől?

Csúcsdöntés a Benkában