Connect with us

Oktatás

Csúcsdöntés a Benkában

Vitéz Sinka Brigitta sakkmester

„A szorgalom és kitartás olyan erények, melyek előbb – utóbb sikerre visznek.” (Maróczy Géza)

2013.december 16 – 17 –én az a megtiszteltetés érte a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulóit, hogy szimultán játékban összemérhették tudásukat vitéz Sinka Brigitta sakkmesterrel.

Az első nap az alsó tagozatos diákok játszottak Brigitta nénivel, melyet minden gyermek izgatottan várt, sok szülő is végigkísérte a játszmákat, volt, aki a megmérettetést is vállalta.

Ezen a napon 68 szimultán sakkjátszma zajlott le, melyen Pribelszki Zoltán, Fábri – Gerda Hanga, Medvegy Bence tisztelőnnyel partit nyert, Jónás Janka, Rideg Zoltán, Bagi Csanád, Kerekes Sándor, Hajduch Nándor, Csicsely Pál (szülő)¬ pedig döntetlent játszott.

A második napon a felsős tanulók játszmáival folytatódott vitéz Sinka Brigitta sakkmester szimultánja. Sakkozni szerető diákjainkat elkísérték barátaik is, akik néma csendben figyelték az izgalmas partikat. Brigitta néni nemcsak sakkozott, hanem a játék közben jó tanácsokkal is ellátta játszótársait, és ha valaki ügyes lépést tett, annak csillagot adott ajándékba. Egyébként ajándékot minden játékos kapott, melyeket a sakkmesternő saját kezűleg készített. Közel száz kitűző és könyvjelző talált gazdára.

A délután folyamán 83 parti került lejátszásra, melyek során tanulóink három esetben is döntetlent harcoltak ki. Frankó Dániel, Rohony Márk és Kondacs Henrik remizett Brigitta nénivel.

Az előző napi játszmákkal összesítve ez új rekordot jelentett. Egy intézményben eddig 131 játék volt a csúcs. A benkásoknak adott randevú után ez 151-re módosult.

A kicsit fárasztó délután után búcsút vettünk Brigitta nénitől, aki a sok játszma után is fiatalos frissességgel távozott. Ígéretet tett, hogy máskor is szívesen ellátogat iskolánkba, hogy így népszerűsítse a sakkjátékot és nem utolsó sorban tovább gyűjtse partijai számát. Jelenleg az általa tartott Guinness rekord kedd estére 11.223 játszmára módosult.

Köszönjük Hévizi Róbert segítő munkáját!

Huszti Erika, Tolnai Tímea
Szervezők

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Újratervezés

Oktatás

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Szántosi Dávid (Forrás: Benka) Szántosi Dávid (Forrás: Benka)

Benka: Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2019

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect