in ,

Tisztítómű után csatornahálózat is épül Csabacsűdön

Az idei esztendőben a csabacsűdi önkormányzat legnagyobb fejlesztési feladata a lakossági szennyvíz-hálózat megépítése. Emellett azonban – amint azt Molnár József polgármestertől megtudtuk -, más terveik is vannak.

– Azt ma még nem tudjuk megmondani, hogy a csatornaépítés pontosan mikor kezdődik. Reményeink szerint a tavasz folyamán már jelentős munkálatok folynak majd a településen – mondta a polgármester.

Mint korábban megírtuk, az önkormányzat 2013-ban 344 millió forint pályázati támogatást nyert erre a beruházásra. Ebből a település csaknem felében épülhet meg a hálózat, tervek szerint 339 ingatlant érint a fejlesztés. A tisztítómű (felvételünkön) már korábban elkészült, s jelenleg is működik.

– Bízunk abban, hogy a közeljövőben olyan helyi költségvetést tudunk elfogadni, amely biztosítja az intézmények stabil működését, s a vállalt szolgáltatási feladatok megoldását. Ami a beruházásokat illeti, idén is szeretnénk folytatni a járdaépítéseket és az intézmények felújítását. Az idősek bentlakásos otthonában a tető aláfóliázását, az óvodában pedig egy tornaszoba kialakítását tervezzük az emeleti, jelenleg többnyire kihasználatlan terasz beépítésével. Ide már bordásfalakat is vásároltunk. Figyeljük a pályázati lehetőségeket, bízva abban, hogy újabb támogatások elnyerésével további fejlesztéseket is meg tudunk valósítani – összegezte idei terveiket Molnár József.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi ajándékcsomagot nyerhetnek a kérdőív kitöltésével

Vezetnek a szarvasi jelöltek az Év embere szavazáson