Connect with us

Csabacsűd

Tisztítómű után csatornahálózat is épül Csabacsűdön

Az idei esztendőben a csabacsűdi önkormányzat legnagyobb fejlesztési feladata a lakossági szennyvíz-hálózat megépítése. Emellett azonban – amint azt Molnár József polgármestertől megtudtuk -, más terveik is vannak.

– Azt ma még nem tudjuk megmondani, hogy a csatornaépítés pontosan mikor kezdődik. Reményeink szerint a tavasz folyamán már jelentős munkálatok folynak majd a településen – mondta a polgármester.

Mint korábban megírtuk, az önkormányzat 2013-ban 344 millió forint pályázati támogatást nyert erre a beruházásra. Ebből a település csaknem felében épülhet meg a hálózat, tervek szerint 339 ingatlant érint a fejlesztés. A tisztítómű (felvételünkön) már korábban elkészült, s jelenleg is működik.

– Bízunk abban, hogy a közeljövőben olyan helyi költségvetést tudunk elfogadni, amely biztosítja az intézmények stabil működését, s a vállalt szolgáltatási feladatok megoldását. Ami a beruházásokat illeti, idén is szeretnénk folytatni a járdaépítéseket és az intézmények felújítását. Az idősek bentlakásos otthonában a tető aláfóliázását, az óvodában pedig egy tornaszoba kialakítását tervezzük az emeleti, jelenleg többnyire kihasználatlan terasz beépítésével. Ide már bordásfalakat is vásároltunk. Figyeljük a pályázati lehetőségeket, bízva abban, hogy újabb támogatások elnyerésével további fejlesztéseket is meg tudunk valósítani – összegezte idei terveiket Molnár József.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect