Connect with us

Sport

Ruzsinszki György szarvasi karatemester a DIGI SPORT ma reggeli élő hírműsorában

Ruzsinszki György a DIGI SPORT reggeli hírműsorában

Szirony Pál a sportvezetők fogadásán külön köszöntötte Ruzsinszki Györgyöt, a felnőtt magyar karate-válogatott szövetségi kapitányát. Mint mondta, nem túl sűrűn fordul elő, hogy egy szarvasi származású szövetségi kapitány “szaladgál köztünk”. Gyuri amellett, hogy nagyon eredményes sportpályafutást tudhat maga mögött, edzőként is sikeres. 2010-ben az ifjúsági válogatott vezetését kapta meg. Azóta versenyzőivel folyamatosan Európa- és világbajnoki érmekkel tért haza a megmérettetésekről. Talán ennek is köszönhető, hogy tavaly, ahogy hírt is adtunk róla, felkérték a felnőtt karate-válogatott irányítására. Ebben a témában Gyuri ma reggel a DIGI SPORT-on volt Csisztu Zsuzsa vendége reggel hét órakor, ami a hírek kategóriában fűműsoridőnek számít.

A karate nem olimpiai sportág, de a szakág azon van, hogy az legyen. Jó úton járhatnak, hiszen a 2015-ben, Bakuban rendezendő Európai Játékokra 14 olimpiai sportág mellett egyedül a karate kapott meghívást. Gyuri nagyon fókuszál erre az eseményre, mert mint mondta, a tapasztalatok szerint ez lehet az olimpiai sporttá nyilvánítás előszobája. Addig azonban Európa- és világbajnokságok során vezet az út, amit egy edzői team tagjaként fog végig járni.

Reméljük, pontosabban biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben is legalább annyira sikeres lesz az új szerepkörben, mint volt versenyzőként, vagy az ifjúságiak edzőjeként. Hajrá magyar karate!

A képre kattintva meg tudja tekinteni a 10 perces interjút.

Ruzsinszki György a DIGI SPORT-on

Ruzsinszki György a DIGI SPORT-on

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fürdőlátogatással zárták a felkészülési tábort karatésaink

Sport

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Összetartásból és alkalmazkodásból is jelesre vizsgáztak a szarvasi karatésok

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect