in ,

Hat tonnányi élelmiszert kaptak a szentandrási rászorulók

Tizenegy raklapnyi, azaz mintegy hat tonnányi tartós élelmiszert kapott a békésszentandrási önkormányzat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal EU-élelmiszersegély programjának keretében szétosztásra kerülő intervenciós készletekből.

Dr. Olasz Imréné dr.-tól, Békésszentandrás jegyzőjétől megtudtuk, hogy az adomány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel néhány évvel ezelőtt kötött megállapodás alapján érkezett. Eszerint minden évben két alkalommal kapnak élelmiszerszállítmányt. A mostani a 2013. év második segélyosztása (némi csúszással), azaz idén még kétszer kapnak.

A hat tonnányi élelmiszerből háromszáz család részesült. A csomagokat január 20-21-22-én vehették át.

– Senkit sem utasítottunk el a jelentkezők közül. Az egyedülállók kisebb, a családosok nagyobb csomagot kapnak – mondta Sinka Imre polgármester, akivel az élelmiszerosztás helyszínén, a művelődési házban találkoztunk.

– Egyedülálló nyugdíjas vagyok. A rezsi kifizetése után kevés pénzem marad, így jól jön az adomány – mondta Mrena Balázsné, miközben táskájába pakolta az élelmiszereket. Mások is hasonlóan nyilatkoztak. Sokan jöttek a közfoglalkoztatottak közül, mint mondták, nekik annyira alacsony a fizetésük, hogy ahhoz bizony elkél a segítség.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi Fórum: túl a nulladik ülésen

Szegedre került az U9-esek Szarvas-kupája