in , ,

Szarvasi Fórum: túl a nulladik ülésen

Alakulóbn a Szarvasi Fórum Egyesület

Vasárnap délután tartotta nulladik ülését a Szarvasi Fórum nevű facebookos csoport tagjaiból alakuló Szarvasi Fórum Egyesület. Az interneten önszerveződő csoportnak már közel három és félezer tagja van. Eddig is gyűjtöttek adományokat, szerveztek városszépítő megmozdulásokat, mint például a Vasútállomás, a Tessedik-szobor, vagy az Evangélikus Ótemető rendbetétele, számolt be az alapító Tóth Zoltán. Sajnos ember tervez, Isten végez. Vasárnap még arról számolt be örömmel Tóth Zoltán, hogy milyen sokan mozdultak meg egy beteg édesanya megsegítésében, kedden körbement a hír, sajnos a sors átvette a segítő kezektől az irányítást.

A nulladik ülés célja az eddigi történések ismertetésén túl a jövőbeni tevékenység meghatározása volt. Elsődleges feladatként továbbra is a közösségi programok szervezését, gyűjtéseket, közhasznú tevékenységek gyakorlását, ill. a közügyekbe való több beleszólást jelölte meg Tóth Zoltán.

A közügyek két elsővonalbeli képviselője is ott volt az ülésen. Hodálik Pál alpolgármester és Dernovics László önkormányzati képviselő is megjelent a nulladikon. Ők teljes szakmai és némi anyagi támogatásukról biztosították az alakuló egyesületet. Hétfő este Tóth Zoltán a facebookos csoport nyilvánossága előtt megköszönte segítő szándékukat, de mint írta, szeretnék politikai pártoktól függetlenül végezni tevékenységüket, ezért kérte a két képviselőt, legyenek megértéssel, de politikai pártok tagjai nem nyerhetnek felvételt az alakuló egyesületbe. Példaként magát hozta fel, aki kilépett korábbi pártjából, így most elkötelezetlenül tudja szolgálni az egyesület felvállalt tevékenységeit. Miután egyik képviselő pártkönyvét sem láttuk, a történet még vehet fordulatot, és lahatnek tagok.

Vélemény, hozzászólás?

Kádár vitéz és földijei elfoglalták a könyvtárat

Hat tonnányi élelmiszert kaptak a szentandrási rászorulók