Connect with us

Oktatás

Kölcsey szavalóverseny Orosházán

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium két tanulója, Harmati Kinga és Rába István részt vettek 2014. január 24-én az orosházi Székács József Evangélikus Gimnáziumban megrendezett országos Kölcsey versmondó versenyen a Kultúra Napja alkalmából. A versenyt immár 13. alkalommal rendezték meg.

A regisztráció után az ünnepélyes megnyitón vettünk részt, majd a kijelölt termünkbe mentünk. Bemutatkozott a zsűri, melynek elnöke Varga Zoltán, a rádió munkatársa volt.

A szavalóverseny két korcsoportban zajlott. Harmati Kinga a 9-10-ben. Először a kötelező verset Vörösmarty Szózatát kellett előadni, majd a szabadon választott művek következtek a nyugatos költőktől. A verseny befejezése után mindenki emléklapot vehetett át, majd a zsűri értékelő szavait hallgathatták meg hasznos útravalóként.

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Harangkongatás jelezte a gyülekezőt a díszterembe. A zsűrielnökök röviden értékelték a versenyt népdal, rajz-fotó és vers kategóriában, majd kihirdették a helyezéseket.

A vers kategóriában Rába István I. helyezett lett. Felkészítő tanára: Dr. Lengyel Albertné.

Harmati Kinga is elismerő szavakban részesült a zsűritől.

Örültünk a sikeres szereplésnek.

Dr. Lengyel Albertné

Népszerű

Kilencedik tanévét nyitotta meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

Oktatás

Szárnyaikat próbálgatták gólyáink az iskola gólyatáborában

Oktatás

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Tanári csendes nap(ló)

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect