in , ,

Négyes szarvasi győzelem az Év embere versenyen

Precskó Zsolt

A tavalyihoz hasonlóan idén is arattak a szarvasiak a Békés Megyei Hírlap és a beol.hu internetes portál által meghirdetett Év embere versenyen. A 49 Békés megyei jelölt között négy szarvasi volt, s ők végeztek az első négy helyen.

Az Év embere címet Precskó Zsolt szerezte meg. Ő annak idején azért került a jelöltek közé, mert egy internetes szavazás eredményeként megnyerte a „Magyarország legsármosabb pincére” címet, s a díjjal járó nyereményt egy beteg kislánynak és családjának ajánlotta fel.

A második Krasznai Kiss Eszter, a Nemzetközi Gyors- és Gépíró Szervezet által szervezett világbajnokság ezüstérmese lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára dr. Kovács Béla háziorvos állhatott, aki több mint négy évtizede gyógyítja a szarvasi betegeket.

Az internetes és a postai szavazatok alapján elért pontszámok összesítése után kiderült, hogy mindkettőjüknek azonos pontszáma van, s a szabályok szerint ilyenkor a postai szavazatok nyomnak többet a latba.

A negyedik helyen Szilvási Szilárd végzett, aki tavaly aranyérmet szerzett a XIX. Horgász Európa-bajnokságon.

Az Év embere versenyt hetedik alkalommal hirdette meg a megyei napilap. A mostanival együtt már négyszer született szarvasi győzelem. Ugyanúgy mint az idén, tavaly is a dobogó mindhárom fokára szarvasiak kerültek.

Fotó: BEOL.hu

Vélemény, hozzászólás?

A fizika napja a Vajdában

Elaludt a helyszín közelében a nagy kárt okozó rongáló