in ,

Hospice: segítenek megbirkózni a fájdalommal és szembenézni a halállal

Dr. Bencze Sándor

A szarvasi székhelyű Dr. Bencze és Társa Kft. csaknem egy évtizede segíti a végstádiumban lévő daganatos betegeket és családjaikat. Tevékenységi területük Békés megye 26 településére, továbbá Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár megye egy részére is kiterjed.

– A hospice szolgáltatás nagyon sokrétű tevékenység, komoly team-munkát igényel. Csapatunkban onkológusok, szakápolók, dietetikusok, pszichológusok vannak, szükség esetén pedig lelkészeket is bevonunk – mondta dr. Bencze Sándor azon a fórumon, melyet a Körös-szögi kistérség szociális szakemberei számára szerveztek a napokban.

Dr. Bencze Sándor hangsúlyozta: céljuk, hogy segítsék a daganatos betegeket abban, hogy életük utolsó időszakát otthon, családjuk körében tudják eltölteni. A hospice ellátás legfontosabb része a fájdalomcsillapítás, amivel elviselhetőbbé teszik az érintettek életét.

– Nem csak a betegekkel, hanem a családjukkal is foglalkozunk. Felkészítjük őket arra, hogy el fogják veszíteni hozzátartozójukat. Megpróbáljuk elérni, hogy elfogadják a halált. Embert próbáló feladat a miénk, amiben a sikert legfeljebb az jelenti, ha a beteg fájdalma enyhül, s újra mosolyog – mondta dr. Bencze Sándor.

Fontos információ, hogy a hospice ellátást minden beteg ugyanúgy ingyenesen igénybe veheti, mint bármilyen más egészségügyi szolgáltatást. Az erre való jogosultságot a háziorvos rendelheti el. Hospice ellátást nem csak azok kérhetnek, akik otthonukban laknak, hanem azok is, akik valamilyen szociális intézményben élnek.

A hospice ellátással kapcsolatos további információkat a Dr. Bencze és Társa Kft.-től kaphatnak a 66/210-370-es telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Civil alapról, pályázatokról és traktorról is tárgyaltak a csabacsűdi képviselők

Közlekedési baleset és ittas vezetés Szarvason