in , ,

Bogyóval és Babócával farsangoltak a leendő ovisok – farsangi játszóház a Gyakorlóoviban

Alig néhány hete, hogy a téli játszóházban hóembereket építettünk, örültünk a télnek és a hópelyhek táncának, ma már búcsúztattuk a telet. Télbúcsúztatóra, egy fergeteges, vidám farsangi játszóházba hívtuk a kicsiket és nagyokat, anyukat és apukat.

A beteges időszak ellenére nagyon sokan látogattak el hozzánk. Hamar tele lett a feldíszített tornaterem. Mindenki izgatottan várta mi fog történni Bogyóval és Babócával a mai délutánon.

A kicsik nagy kedvencei ezek a mesefigurák, így szájtátva figyelték az óvó nénik bábozását.

A bábjáték után az asztaloknál a gyerekek a felnőttek segítségével farsangi kalapokat festhettek. Egymás után készültek a színesebbnél színesebb kalapok.

Amíg a festékek száradtak egy másik kuckóban színes gyöngyökből hosszabb-rövidebb füzéreket fűzhettek a gyerekek.

Aki elfáradt a festésben és a fűzésben az a szőnyegen megpihenhetett. Talált magának játszótársakat, babákat, autókat vagy puha szőrmeállatkákat.

Ilyen sok és változatos tevékenység után persze, hogy megéheztek az apróságok. A dajka nénink gyümölcsteát és állatfigurás kekszet kínáltak.

E közben a szülőknek kiváló lehetőségük nyílt egymással és a pedagógusokkal ismerkedni, beszélgetni, tapasztalatokat cserélni.

„Ennyi remek jó program után” Ki az, aki haza szeretne menni?” Nem sok gyermek igyekezett haza, szívesen maradtak volna még. De senki sem szomorkodik, mert mindenki tudja, hogy lesz folytatás.

Március 22-én, szombaton délelőtt újra találkozhatnak Bogyóval, Babócával és az óvó nénikkel.

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt! Téged is vár a Gyakorló!

Tóth Ágnes szakvez. óvodapedagógus

Szezon eleji formában a Szarvasi FC

Felgyorsul a termálberuházás, mától lezárják a Kossuth utcát