in , ,

Síelő székelyesek Erdélyben

Intézményünk Iskolai Sportköre idén először hirdette meg Sítáborát. A tábor helyszíne: Románia, a Bihar-hegység 1600 méteres csúcsa a Vartop.

Indulás előtt a tavaszias időjárás miatt aggódva figyeltük a sípályák webkameráját és az időjárás jelentést. Megérkezve örömmel láttuk, hogy a tanuló sípályán a hóágyúknak köszönhetően volt elegendő hó. Így a szállásunk elfoglalása után máris következhetett az első próbatétel. Mindenkinek a saját bakancsával és sílécével a vállán el kellett gyalogolnia a kb. 300 méterre lévő sífelvonóhoz. Kereszturszky János tanár úr vezetésével megtanulhattuk a legfontosabbat, hogyan essünk el és hogyan álljunk fel biztonságosan a sípályán. Nagyon élveztük, jókat nevettünk magunkon és egymáson. A fárasztó gyakorlások után a közös főzések és a közös étkezések utáni beszélgetések a 3 nap alatt még jobban összekovácsolták a társaságot. Az utolsó napra már mindannyian megtanultuk a sífelvonó „rendeltetés szerinti” használatát. Örömmel jelentettük ki a hazautazás előtt: tudunk síelni!

Köszönjük Kereszturszky János, Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna és Frcska Zoltán tanáraink munkáját, akik fáradtságot nem kímélve húztak-vontak minket, lécünket terelgették és tartották bennünk a lelkesedést a cél érdekében. Ez a lelkesedés kitart a következő télig, hiszen már mindannyian visszavágyódunk.

Kiss Anna, Hidasi Ágnes
1/11.H osztályos tanulók

Vidám télbúcsúztató a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel – 2014