in , ,

Kiválóan teljesítettek diákjaink az Arany János Magyarversenyen

Gazsó Hanna és Harmati Lilla

2014. március 2-án a Budapesti Műszaki Egyetem adott otthont az Arany János Magyarverseny országos fordulójának. Az ötödik osztályosok 23-30 ponttal (70%), a hatodik osztályosok 25-30 ponttal (83%), a hetedik osztályosok 25-30 ponttal l(83 %), a nyolcadik osztályosok 25-30 ponttal (83%) juthattak a döntőbe. Ezt a ponthatárt 66 iskola 105 ötödikes, 92 iskola 140 hatodikos, 64 iskola 120 hetedikes és 58 iskola 99 nyolcadikos tanulója érte el. Így összesen 180 iskola 559 tanulóját hívták meg a verseny országos döntőjére.

Iskolánkat, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolát két tanuló képviselte, Gazsó Hanna a hatodik, Harmati Lilla a hetedik évfolyamon jutott be a harmadik fordulóba. A versenyfeladatok megoldására 45 percet kaptak a diákok, majd a helyszínen javították a feladatlapokat a szervezők.

Az eredményhirdetés számunkra legszebb helyezését Harmati Lilla érte el, aki a hetedikesek korcsoportjában 3. helyezést ért el úgy, hogy mindössze két hibát vétett! Lilla az idei tanévben már eddig is sok örömet szerzett iskolánknak, hiszen megnyerte a Lotz János Szövegértési és Helyesírási Verseny megyei fordulóját, így országos döntős, illetve a területi Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyen is első helyezett lett. Gratulálunk a remek eredményekhez!

Hovorkáné Hegedűs Hajnalka
munkaközösség vezető

Vélemény, hozzászólás?

Nőnapi bálat rendeztek Csabacsűdön

Félúton a Fidesz