Connect with us

Szarvas

A Gravitációval hivatalosan is megnyitott a 3D-s Turul mozi

Halász János állta a szavát. Talán a nyáron, talán a Vízi Színházban jegyezte meg Babák Mihály polgármesternek, mikor látta Szarvas pezsgő kulturális életét, hogy “Mihály, nektek ehhez több pénz kell”. Az ígéret betartatott. Szarvas nyert 10 millió forintot arra, hogy a Turul mozit modernizálják. A város legújabb attrakciójának, a frissen 3D-sített Turul mozinak az átadójára eljött az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Halász János is.

Az első mozi a városban 1913-ban, egy sátorban nyílt, tudtuk meg polgármesterünktől a köszöntők során. A mozi fénykorában kettő is üzemelt párhuzamosan, sőt, volt kertmozi és egy a Körös-parton is. Ehhez képest mára a megyében is csak kettő maradt talpon. Szerencsére az egyik Szarvason, így volt mire 3D-t álmodni.

A megújult technikával a legújabb filmeket késlekedés nélkül tudják majd vetíteni Szarvason. Amellett, hogy a jegyár is a plázák árai alá lett belőve, az sem utolsó szempont, hogy nem kell útiköltséggel számolni, ha valaki meg akar nézni egy új filmet.

2606 néző, 151 előadás. Ezek voltak a tavalyi év jellemző mérőszámai a Turul mozi látogatottságát illetően. Az első előadás – március 7-e 16 óra –óta 46 előadásra 1900-an váltottak jegyet. Ráfért már ez a ráncfelvarrás a mozinkra, amit hivatalosan a Gravitáció nyilvános vetítésével adtak át a közönségnek.

Az átadón Halász János és Babák Mihály mellett köszöntőt mondott Dankó Béla országgyűlési képviselő és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója. A Gravitáció vetítését megelőzte egy némafilm, amihez a kísérőzenét Sebők László szolgáltatta zongorán.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect