in , , ,

Részeg doktorok, fenyegetőző páciensek? – végre megoldódhatnak az orvosi ügyelettel kapcsolatos problémák

Szarvason és a környező településeken hosszú ideje szóbeszéd tárgya, hogy bajok vannak a sürgősségi orvosi ellátás háza táján. A problémák alapvetően két témakör köré csoportosulnak. Egyrészt a betegek szerint nem egyszer előfordult, hogy az ügyeletet ellátó orvos alkoholos befolyásoltság alatt állt, vagy más ok miatt nem látta el megfelelően a beteget. Másrészt arról is lehetett hallani, hogy egyes betegek megfenyegették az orvosokat, ordibáltak a váróteremben.

A megoldást nehezíti, hogy az említett ügyekben csupán névtelen bejelentések történtek. Márpedig így nehéz kivizsgálni, hogy valóban történtek-e szabálytalanságok.

Mivel az utóbbi hónapokban a panaszok nagyon megszaparodtak, ezért a kérdést a szarvasi képviselő-testület is napirendjére tűzte. Babák Mihály polgármester a márciusi testületi ülésen kijelentette: a városban terjedő szóbeszédekben megfogalmazott panaszok oly mértékűek, hogy a jelenlegi helyzet nem maradhat így tovább. A szarvasiak ugyanis nem érzik biztonságban magukat. Több névtelen bejelentés is arról szólt, hogy az ügyeletes orvos alkoholos befolyásoltság alatt állt. A jelenlegi szolgáltatóban nem bízik a város. Éppen ezért kezdeményezik a kistérségi társulásnál, hogy a szolgáltatóval kötött szerződést bontsák fel (három hónapos felmondási idővel), s írják ki a közbeszerzési eljárást.

A jelek szerint az orvosi ügyeletben tehát hamarosan változás állhat be. A testületi ülésen elhangzott: már több orvossal is megbeszélést folytattak arról, vállalnák-e a sürgősségi ügyeletben való részvételt.

Döntés született arról is, hogy a sürgősségi orvosi ellátás helyszínéül szolgáló Vasút utcai épületben térfigyelő kamerákat helyeznek el. Így a másik oldalról felmerülő problémákat – egyes betegek nem megfelelő magatartását – is bizonyítani lehet majd. A térfigyelő kamerákra 200 ezer forintot biztosítanak a város költségvetéséből.

Vélemény, hozzászólás?

Vendégül látták a környező települések nyugdíjasait

Önkormányzati támogatással jutnak iskolatejhez a Fő téri iskola tanulói