in , ,

Székelyes kereskedő és ügyintéző titkár diákok Portugáliában

A Leonardo Mobilitási Programok keretében iskolánk tanulói az LdV-HU-13-IVT-1098 azonosító számú, „A szarvasi kereskedő és ügyintéző titkár diákok szakmai gyakorlata Portugáliában” című nyertes pályázatunk megvalósításaként 2014. március 3.-tól 2013. márc. 23 .-ig Portugáliában 3 hét időtartamú külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt. A program kapcsán 4 kereskedő tanuló és 4 ügyintéző – titkár tanuló utazott Portugáliába, Barcelos városába.

A projekt célja, hogy a tanulók az iskolánkban megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat a külföldi gyakorlat során bővítsék, új ismereteket sajátítsanak el, az európai munkaerő piaci követelményekbe betekintést nyerjenek, ezáltal is növelve esélyüket a későbbi hazai, vagy külföldi munkavállalásra. Mindeközben formálódjon szemléletük, fejlődjön nyelvtudásuk, kommunikációs készségük, csapatszellemük.

Tanulóinkkal az első hétre kiutazott Kohut Andrásné intézményvezető és Prjevaráné Balczó Judit projektet koordináló pedagógus is, hogy a külföldi partnerrel a projekthez szükséges dokumentációt elkészítsék, a tanulók kiutazását segítsék, valamint a kinn tartózkodás feltételeit ellenőrizzék (szállás, ellátás, utazás, gyakorlati helyek).

Meggyőződtek arról, hogy a külföldi partner mindenben magas színvonalú ellátást nyújt diákjainknak, szép környezetben, tiszta, kényelmes apartmanban kerülnek elhelyezésre, a gyakorlati helyek modernek, esztétikusak, jól felszereltek. Így minden feltétel biztosított ahhoz, hogy tanulóink tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva térjenek majd haza. Barcelos városa csodálatos, még szebbé teszi az Atlanti- Óceán közelsége. A portugál emberek nagyon barátságosak, közlékenyek, nyitottak más népek kultúrája iránt.

A portugáliai gyakorlat befejezésekor tanulóink részére a külföldi partnerünk Europass Mobilitási igazolványokat állít ki, melyek birtokában még nagyobb eséllyel léphetnek majd ki a munkaerőpiacra.

Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz módunk hasonló tartalmú és célú projektek megvalósításaként további külföldi szakmai gyakorlatokra utaztatni diákjainkat.

Kohut Andrásné intézményvezető, Prjevaráné Balczó Judit projektet koordináló pedagógus

What do you think?

Hírek és eredmények a Trefortból

Húsvéti ovi-foci kupa a szarvasi gyakorlónál…