in ,

A Gondozási Központ nyerte a kültéri kemencét

Egy magánszemély felajánlásának és a közösségi összefogásnak köszönhetően jutott hozzá egy szép kültéri kemencéhez a békésszentandrási Gondozási Központ.

Dr. Virág Sándornétól, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy a kemencét egy őrbottyáni iparos, Vida Sándor ajánlotta fel közösségi célokra. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy iskolák, óvodák, közösségi intézmények pályázhattak rá. Végül azé lett a kemence, aki az interneten keresztül a legtöbb szavazatot kapta.

A Gondozási Központ is a pályázók között volt, s a szentandrásiak és környékbeliek összefogásának eredményeként a legtöbb voksot kapta.

– Összesen 677-en szavaztak ránk, köszönjük mindenkinek a támogatást! – mondta az intézményvezető, aki ottjártunkkor azt is megmutatta, hová kerül majd a kemence. Az udvaron a kiszolgáló épület előtt már elkezdték téglákkal kirakni azt a helyet, ahol nemsokára körbeülhetik majd az idős lakók a kemencét, s megkóstolhatják a benne készült finomságokat.

A munkálatok várhatóan május közepére befejeződnek, s az első közös sütésre iskolás gyerekeket is szeretnének meghívni. Dr. Virág Sándorné hangsúlyozta: úgy tervezik, hogy a kemence körül rendszeresen találkoznak majd a generációk, azaz idősek és fiatalok együtt ülik körbe és együtt fogyasztják el a benne készült ételeket.

Vélemény, hozzászólás?

Színházi pillanatok fotókon

Csak a vége volt elfogadható