in , ,

Csak a vége volt elfogadható

A vártnál lényegesen jobban megizzadt a két bajnoki pontért a sereghajtó KSI ellen az NB II-es szarvasi női kézilabda-csapat. A február 16. után ismét hazai környezetben pályára lépő lányok csak az utolsó tíz percben tudtak elfogadható teljesítményt nyújtani, de most ez is elegendő volt, viszont a bajnokság további részében csak acélosabb ellenfelek következnek.

Hosszú kihagyás után ismét hazai pályán lépett színre a szarvasi csapat. Az előzetes várakozás szerint egy könnyű mérkőzésre lehetett számítani, de ezt is felül tudták írni a lányok, akik izgalmassá tették a simának ígérkező mérkőzést. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami meglepő volt a jó erőkből, de igencsak fiatalokból álló vendégektől. Gyenge védekezés és támadójáték jellemezte a hazai csapatot, valahogy senki nem találta önmagát a pályán, ami a hosszas bajnoki szünetek közepette akár törvényszerűnek is tekinthető. Sok volt a kapott és annál is kevesebb a lőtt gól, ami az ellenfél kapusa és a koncentráció hiánya okozott.

A második félidő sem a vártnak megfelelően kezdődött, sokszor hosszú percek teltek el gól nélkül. A közönség és a kispad is értetlenül ült, a 17. percben már ötgólos vezetést mutatott az eredményjelző. Egy jókor jött időkérés, védekezésváltás és a feljavuló támadójáték eredményeként elkezdett araszolni felfelé a csapat. A keményen védekező Kondacs és Hajdu harciasságának köszönhetően megzavarodott a fiatal ellenfél. Ahhoz azonban, hogy fordítson a hajrában a hazai együttes, kellettek Juhos kapus jól időzített védései, valamint a támadásban feljavuló Gábor és Zelei góljai. Az utolsó 10 percet magabiztosan 10–3-ra nyerő hazai csapat végül megérdemelt és elvárt győzelmet aratott.

Szarvasi NKK–KSI SE 27–25 (10–11)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. V.: Juhász, Szilágyi G. Szarvas: Kasik – Kovács F., Radnóti 2, Zelei 6, Gábor 11, Hajdu 3, Buzási 3. Csere: JUHOS (kapus), KONDACS 2, Bagi, Krizsán, Zubor. Edző: Barna Károly. A KSI legjobb góldobói: Bagi 7, Nagy 6.

A Gondozási Központ nyerte a kültéri kemencét

Hová tűntek a szarvasi jelzőlámpák?