in , ,

A támadó játék kezd alakulni, a védekezésen viszont még van mit javítani

Egy Szarvas-Újkígyós párharc mindig is nagy presztízzsel bír, attól függetlenül, hogy utánpótlás, felnőtt, vagy senior csapatok csapnak össze.

Így volt ez a hétvégén is, kár hogy a szervezők nem tudhatták előre, hogy azonos időpontban az első számú magyar csapat a BL négyes döntőbe kerülésért vív élet-halál harcot, ezért igen csak szűk családi körben kezdődött a mérkőzés.

Az őszi 21 gólos vereségen próbált javítani a formálódó szarvasi csapat, amely az első húsz percben a Selymes-Tusjak-Tót belső hármas révén igen csak megnehezítette az egykori válogatott Mohácsi Árpád által vezényelt kígyósi csapat dolgát (10-10). A félidő végére azonban néhány elszórt labdának és a játékvetetők részlehajlásának köszönhetően az ifjabbik Mohácsi vezérletével megnyugtató előnyt szereztek a vendégek (12-17). Ráadásul Domján és Keller kiállítása, majd utóbbi fegyelmezetlensége miatt büntetése megduplázása nehéz helyzetbe hozta a házigazdákat a második játékrészre.

A vitatott ítéletek és a dupla emberhátrány viszont kellően felpaprikázta a hazai csapatot folytatásra, bár az első gól Mohácsi révén ismét a vendégeké volt (12-18), a szarvasiak Selymes duplája, majd Blastyák szemfüles befutását követően zsinórban három góllal válaszoltak, így újra szorosabb lett a mérkőzés (15-18). Ezt követően újra magukra találtak a kígyósiak, s mivel szarvasi kapusok ma többnyire csak akkor értek labdához, amikor a hálóból kiadták, ezzel szemben az ellenfél „portásai” több ziccert és átlövést hárítottak, ismét megnyugtató előnyt harcoltak ki a vendégek (15-21). A mérkőzés hátralévő részében nagyrészt felváltva estek a gólok, így maradt a biztos különbség a két csapat között, ráadásul a végjátékban egy kígyósi tripla végleg eldöntötte a két pont sorsát.

Tusjak János játékos-edző:

A támadó játék az elmúlt két meccset nézve kezd alakulni, a védekezésen viszont még van mit javítani, ráadásul kapus poszton vagyunk talán a legrutintalanabbak.

Ezt a bajnoki évet egy közösség, elsősorban szarvasi játékosokból és az itt tanuló diákokból álló csapat építésére szánjuk, bízok benne, hogy a játék más elemében is fejlődni fogunk.

A következő fordulóban egy kültéri kaland vár a szarvasi fiúkra, május első vasárnapján a köröstarcsai betonon, a helyi második számú csapat vendégei lesznek kézilabdázóink.

HC Szarvas – Felföldi ISE Újkígyós 26-34 (12-17)
Szarvas, 50 néző
Vezette: Héjja, Kovács

HC Szarvas: Závoda – Barczi 1, Selymes 6, Keller 2, Tusjak 3, Tót 6, Zahorecz 6.
Csere: Mravik – Domján, Blastyák 1, Bencsik 1, Dina, Paraszt, Sztankovits, Csipai.
Játékos-edző: Tusjak János

Az Újkígyós legjobb góllövői: Mohácsi B. 11, Katona 6, Balogh 5, Balázs 3.

Épül a szabadtéri színpad Békésszentandráson

Orosházán versenyeztek diák sakkozóink