in ,

Hagyomány Szentandráson: fáklyákkal vonultak az ünnep előestéjén

A piactéren gyülekeztek a szentandrásiak tegnap este, hogy május 1-e előestéjén, a szokásoknak megfelelően, fáklyákkal a kezükben levonuljanak a sporttelepre májusfát állítani. Az egyik asztalnál a Muslincák kihelyezett tagozata hangolt dr. Olasz Imre vezetésével. A kórus tagjainak egyik szeme a kottán, a másik azon az asztal közepére helyezett vöröskeresztes jelölésű üvegen, amit szemmel láthatóan féltő gonddal állták körbe, és amiben nyilvánvalóan torokra való gyógyszer volt, csakis vészhelyzet esetére. Miután szabad szemük nem maradt, hogy az eget kémleljék, nyugodtan hangoltak, míg észak-nyugat felől csúnya fellegek gyülekeztek. Hévízi Róbert meg is hozta a hírt, hogy az időkép szerint negyed órán belül eléri Szentandrást, jó lesz igyekezni a fáklyák meggyújtásával.

A tömeg a Muslincák felvezetésével elindult a sportpályára, sarkukban a nyomuló, semmi jót nem ígérő felhőkkel. Pontosabban, miután jelen sorok írójához csatlakozott Bálint, korábbi erdélyi tettestársunk, a tömeget előörsként ő vezette, aki fáklyáját bölcs előrelátással már esernyőre cserélte, amit elmondása szerint az esernyőboltban vásároltak.

Szerencsére az ígért vihar elmaradt, így a esernyő nem, maximum a vöröskeresztes üvegben levő folyadék jutott szóhóz május 1-e előestéjén.

Vélemény, hozzászólás?

Hosszú hétvége: mi a teendő, ha részeg orvos van az ügyeleten?

Földesi: a szocialisták csalódottak, de felállnak