in , ,

Ötszörös aranydiplomás a Szent András Sörfőzde Fekete Korsója

A Szent András Sörfőzde tradicionális baksöre, a Fekete Korsó ötödik alkalommal vehetett át aranydiplomát Nemzetközi Kézműves Sörversenyen. Ebből az alkalomból a békésszentandrási kézműves sörfőzde ötszörös aranydiplomás Fekete Korsója a díjátadóval kezdődő Nemzetközi Kézműves Sörfesztivál közönsége előtt mutatkozik be először új dizájnnal április 25-27. között Miskolcon.

Az öt ország mintegy száz kézműves sörét felvonultató Nemzetközi Kézműves Sörverseny idei mezőnyében a Szent András Sörfőzde Fekete Korsója bizonyult az egyik legkiemelkedőbbnek, és ezzel ötödik alkalommal szerezte meg a legjobbaknak járó aranydiplomát a kétévente megrendezett miskolci megmérettetésen tradicionális baksör kategóriában.

A zsűri által is elismert békésszentandrási Fekete Korsó a komoly múlttal és hagyományokkal rendelkező, 1993-ban alapított Szent András Sörfőzde egyik legnépszerűbb kézműves söre. Ízét a malátajegyek határozzák meg: a pilzeni maláta mellett kidomborodnak a karamell-maláta édes, valamint a festőmaláta pörkölt karakterei. Mindezt megfelelően fűszerezi a hallertau perle komló, amely egy erős, testes, sört eredményez.

A X. Nemzetközi Kézműves Sörverseny díjazottjai, köztük a Szent András Sörfőzde Fekete Korsója, április 24-én vehették át a legjobbaknak járó elismerést miskolci négynapos kézműves sörünnep nyitányaként „Iszom a sört, szívem mámorban fürdik” címmel megszervezett Nemzetközi Sörös Konferencia díjátadó eseményén. Ezt követően az idén 20 éves Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete által Miskolcon megszervezett négynapos Nemzetközi Kézműves Sörfesztivál közönsége kóstolhatja elsőként az új dizájnnal készült palackból a Szent András Sörfőzde ötszörös aranydiplomás Fekete Korsóját.

 

A SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE

A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kézműves sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. A főzde meglehetősen erős és karakteresen komlós, illetve gyümölcsös söreinek utánozhatatlansága a hamisítatlan, lágy Szent András ízvilágban és a békésszentandrási víz meghatározó jellegében rejlik. A főzde széles sörkínálatában a valódi gyümölccsel készült söröktől kezdve az erőteljes, közel 10 százalékos fekete sörökig minden megtalálható. A kísérletező kedvű sörivóknak a Szent András Sörfőzde kötelező úti cél Békésszentandrás és Szarvas környékén, hiszen a főzde híres arról, hogy kategóriákat feszeget, és ebből pedig valódi sörkülönlegességek születnek. Olyanok, mint legutóbb például a Vándor. Az sem véletlen, hogy a ratebeer sörpontozó internetes oldalakon a sörfőzde sörei masszívan az elsők között szerepelnek.

 

A SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE EDDIGI DÍJAI

2002: Arany Korsó: IV. Nemzetközi Sörverseny, világos sörök kategória, aranydiploma

2004: Fekete Korsó: V. Miskolci Nemzetközi Sörverseny, barna sörök kategória, aranydiploma

2006: Fekete Korsó: VI. Miskolci Nemzetközi Sörverseny, barna sörök kategória, aranydiploma

2008: Fekete Korsó: VII. Miskolci Nemzetközi Sörverseny, barna sörök kategória, aranydiploma

2008: Black Rose: VII. Miskolci Nemzetközi Sörverseny, különleges sörök kategória, aranydiploma

2010: Az év söre: Black Rose

2011: Az Év Sörfőzdéje díj

2012: Pöröly: VIII. Miskolci Nemzetközi Sörverseny, 11 B° feletti sörök kategória, aranydiploma

2012: Fekete Korsó: VIII. Miskolci Nemzetközi Sörverseny, barna sörök kategória, aranydiploma

2013: Simkó József: Ujhelyi Imre-díj

2014: Fekete Korsó: X. Nemzetközi Sörverseny, tradicionális baksörök kategória, aranydiploma

Megőrizzük Tessedik életművét, megvédjük az akácot!

Vidám hármas: Harencsar, Benkő, Ölvecky