in , ,

Vidám hármas: Harencsar, Benkő, Ölvecky

Benkő Géza és Ölvecky András

Harencsar László meseíró, meseolvasó írásaiból olvasott fel vasárnap este  Benkő Géza Ölvecky András zenei kísérete mellett. A szarvasi szerző most egészen új oldaláról mutatkozott be. Felnőtteknek szóló mesékkel. A nézőtéren profi mesehallgatók ültek. Az alkalomhoz illően felnőttek, akik nagyon élvezték az előadást.

Harencsár László nem egyeztetett a mikéntről és a hogyanról, hanem rábízta Benkő Gézára a feladatot. Nem csalódott. Valóban kár lett volna beleszólni, mert a színész természetes előadásmódja tökéletesen passzolt a felnőtt mesékhez. Az egyik legnagyobb derültséget a farbeszélő történetével okozta Benkő Géza és Harencsar László. Ebből két kérdés: kitől kell félnie a hasbeszélőnek? Attól, aki lyukat beszél a hasába. És kinek a farbeszélőnek? Aki fossa a szót.

Harencsar László a végén elmondta, annak ellenére, hogy meséit már hallotta Bodrogi Gyula szájából is, furcsa volt visszahallani ezeket írásait, de tetszettek neki. A közönségnek is.

Sajnos Ölvecky András most ne jutott szóhoz, de ahogy arról Dósa Zsuzsa tájékoztatta a nagyérdeműt, a zenész-énekesnek egy teljes estés Cseh Tamás műsora lesz a Víziszínpadon.

Vélemény, hozzászólás?

Ötszörös aranydiplomás a Szent András Sörfőzde Fekete Korsója

Forgalomból kivont járművet fogtak a szarvasi rendőrök