Connect with us

Facebook

A Szarvasi Fórumtól kért segítséget leégett tetejű házának elbontásához

Irén lakott abban a házban, aminek a tetőszerkezete egy elektromos zárlat következtében mintegy két éve égett le. Azóta az elemek teljesen megbontották a zsidó temetővel egy telken álló épület szerkezetét, olyannyira, hogy januárban a Békés megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatalának Építésügyi Hivatala életveszélyessé és lakhatatlanná nyilvánította, és bontási kötelezést adott ki, aminek a határideje május 31-e. Amennyiben nem teljesíti, úgy 500 ezer, ismételten kiszabható bírságot is kiróhat a hivatal, áll Irén elmondása szerint a határozatban.

Családjával a Kórház dűlőn egy tanyára költözött a veszélyes házból. Mivel saját erőből nem tudta megoldani, hogy a határozatban foglalt követelmények és a közelgő határidőnek eleget tegyen, a Szarvasi Fórumtól kért segítséget, miután olvasta, hogy ön- és egymást segélyező irányt vett a csoport. A facebookosok felhívására szombaton reggel kisebb csapat kezdte a tetőszerkezet bontását, majd később egy vajdás osztály is csatlakozott hozzájuk. Délutánra a teljes tetőszerkezet lekerült, de a falak még álltak. A határozat értelmében a teljes épületet a földdel kell egyenlővé tenni, úgyhogy van még teendője a fórumos segítőknek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect