in ,

Egy tájékoztató, amit mindenkinek hallania kellene

Kondacs Zsolt

Kedden délután Kondacs Zsolt tűzoltó őrnagy, tűzoltósági felügyelő tartott tájékoztatót a gázkészülékek felülvizsgálatának aktuális kérdéseiről “biztonságos hétköznapok” címmel. Sajnos szinte teljes érdektelenség mellett, pedig ez az előadás lenne az, amit mindenkinek kötelezővé kellene tenni, hogy meghallgassa, hogy tudja, egy egyszerű módosítás a lakásban életekbe kerülhet.

– Sok kérdésben tájékozatlanok az emberek – mondta Kondacs Zsolt a gázkészülékek használatának veszélyeivel kapcsolatban. A legnagyobb veszélyforrás a szénmonoxid, ami színtelen, szagtalan, viszont roppant alattomosan mérgező gáz. Talán a legnagyobb veszélye az észlelhetetlenségében lakozik, hiszen szénmonoxid képződik pl. fatüzelés esetén is, de ott olyan járulékos gáz, aminek szaga van. Egy lakás szellőzését a legapróbb változások is befolyásolhatják, amik a szénmonoxid távozását akadályozhatják.

Az előadó végig vette a törvényi változásokat, amikről érdemes pontosan tájékozódni, mert bekerültek olyan felülvizsgálatok, amik eddig nem voltak, de a jövőben időről időre kötelesek leszünk elvégeztetni.

Vélemény, hozzászólás?

Túl a tanév utolsó sakkversenyén

Bolti lopásért fog felelni