Connect with us

Zöld zóna

Népi gyógymódok, népi gyógyítók a nemzeti parkban

Még május 31-ig látható az a kiállítás a Körösvölgyi Látogatóközpontban, amit a millenium évében mutattak be Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, és azóta járja az országot. Sokezer órányi gyűjtőmunka eredménye a tárolókban és a paravánokon bemutatott anyag. A mintegy 150 fekete-fehér fotóról a Kárpát-medencében élő magyarság betegségekhez való viszonyulását, népi gyógymódjait, a gyógyító embereket ismerhetik meg az érdeklődők, valamint az 50 színes, a gyógynövényeket ábrázoló képről az orvoslásban használatos növényekről tájékozódhatnak a látogatók.

Mivel népi gyógymódról van szó, nem lehet eltekinteni a betegségekkel kapcsolatos hiedelmektől, babonáktól sem, amikről érdekes információkat adnak a leírások. A gyűjtőmunka során készült három film is, amiken a népi gyógyítókat megszólaltatva mutatják be a módszereket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Kurszán, Aida és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Babák Zoltán) Kurszán, Aida és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy István: Isten hozott mindenkit a csodák birodalmában

Zöld zóna

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tegnap megnyitott a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect