in ,

Lesz közmunka, ígérte Babák Mihály polgármester

– Lesz Szarvason közmunka, hosszabb távon lesz, igyekszünk hozzá forrásokat szerezni – mondta Babák Mihály polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján. – Vannak bizonytalansági pontok, amik az állami költségvetés, az állami bevételek függvénye – tette hozzá.

Dr. Hegedűs Norbert számolt be az idei közmunkaprogram számszaki és szakmai tartalmáról. Májusban elindult a közmunkaprogram két újabb eleme, az Értékteremtő I. és az Értékteremtő II. programelemek. 54,3 millió támogatást fognak felhasználni az Értékteremtő I.-ben. Ez 99 fő doglakoztatására nyújt fedezetet május 2-ától szeptember 30-ig. A program részeként 4000 betonlapot, 5 db 3×3 méteres faházat, 65 világítógömböt, 50 virágtartót, 100 seprűt készítenek, de szerepel benne cserje és faültetés, valamint csemetekert kialakítása, ápolása is. Létrehoznak egy termelői piacot, ahol a mezőgazdasági programban megtermelt élelmiszerek kerülnek, értékesítésére, valamint a helyi termékek népszerűsítésére is szolgál majd.

Az Értékteremtő II. programelem május 2-től június 28-ig szintén 99 szarvasinak adna munkát. Erre 20,7 millió forintot kap a város. Ebben a meglévő játszóterek részleges körbekerítése, a vásártéri játszótéren 100 méter hosszon egy érzékszervi út, valamint mesepadok és pergola kialakítása is szerepel benne.

A mezőgazdasági program, amiben 30 féle zöldség termesztése folyik, március 3-tól 2015. február 28-ig tart. Ebben 53 fő vesz részt, amire 70 milliós a keret.

99 közfoglalkoztatottal június 30-ával elindul, és november 29-ig tart a helyi sajátosságokra épülő foglakoztatás programja, amire mintegy 50 milliót nyert a város.

Szintén 99 fővel fog megvalósulni az is, aminek keretében 2500 méter gyalogút mulcsozása, 1000 méter faszgélycsere, fa- és cserjeültetés történik majd. Az ebben érintett területek: Magyarország közepe, Történelmi emlékút, Szent István park, Vízisszínpad, Erzébet-liget.

Megnyugtatásképp Babák Mihály polgármester elmondta, szeptember 30-ig látják a költségvetést, azért vannak ezek a határidők, de ez nem azt jelenti, hogy szeptember 30-án vége a programnak. Július-augusztus hónapban ismét előveszik a témát, ígérte Kósa Lajos.

Vélemény, hozzászólás?

Ezüstérmes a női kézilabda-csapat

Dr. Tóth Lajosra, a felsőfokú óvónőképző első igazgatójára emlékeztek