in , , ,

Udvarias szomszédvári találkozón 0–1

Kasnyik Dávid

A szomszédvárak találkozója mindig nagy küzdelmet szokott hozni. Ehhez képest egy nagyon udvarias első félidőt hozott tegnap a Szarvasi FC – Csabacsűd SE megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés. Éppen nem hangzottak el ilyen figyelmeztető mondatok a lövések előtt: Kedves Kiri kapus úr! Most lövök egyet a jobb kapufa mellé, ha nem haragszik. Kocsondi Bálint játékvezetőnek talán a 16. percben kellett először a sípjába fújni.

Az első harminc percben a hazai csapatnak gyakorlatilag alig volt pontos passza az ellenfél térfelén, igaz, Kirinek sem adtak tűl sok munkát a vendégek. Néhányszor azért a labda útjába kellett állnia, de az első udvariasnak nem mondható lövésre a 38. percig kellett várnia a szarvasi hálóőrnek, a labda ki is jött róla, Virág Imre rástartolt, de Kiri levarázsolta a lábáról. Kiri is úriemberként kérte el a labdát, Öpi sem akart minden áron beleérni. Az első félidő gól nélkül telt el.

A szünetben előkerülhetett a játékvezetők kézikönyve, ott is az a fejezet, amiben a játékvezető szabványos felszerelésének, a sípnak és a lapoknak a használatát taglalják. A második játékrészben a spori el is kezdte használni a frissen szerzett ismereteket. Filyó, Borgulya, Janurik és Moldván után a 73. percben Sinka Attila is kapott egy sárgát, majd Sinka húzhatott még egyet. Azon az állt: Ön nyert egy idő előtti tusolást.

A 74. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Balról Bakró Géza beadását Kasnyik Dávid továbbította a kapuba és állította be a 0–1-es végeredményt. Darida belépőjétől eltekintve a mérkőzés baráti jellegét bizonyítja, hogy Kasnyik talán egyszer sem szántotta fel a szarvasi gyepet.

Szarvasi FC – Csabacsűd SE 0–1 (0–0)

Szarvasi FC: Kiri Mihály, Zima Dániel, Furár Róbert, Mag Zsombor (Sinka Attila 12′), Panyik Zoltán, Filyó Tamás, Szappanos Kristóf (Orosz Krisztián 71′), László Viktor, Janurik Attila, Moldván Krisztián, Darida Norbert. Cserék: Valastyán Dániel, Enabulele Stanley

Kispad: Rétes Pál vezetőedző, Rohony Gábor technikai vezető, Pribelszki Pál gyúró, Klimaj Zoltán

Csabacsűd SE: Nagy Zoltán, Virág Imre, Sovány Pál, Petykó Adrián, Varga Tamás (Sonkoly Lajos 81′), Bakró Géza, Szilágyi Dániel, Borgulya Tamás, Sajben Gábor, Kasnyik Dávid (András Attila 86′), Kis Mátyás (Szilágyi Balázs 76′)

Kispad: Brlázs István vezetőedző, Hajdu István gyúró

Az ifjúsági mérkőzésen az eredmény 2–3 lett. Góllövők: Bakos Krisztián, Nagy Sándor, ill. Kasik Márk (öngól), Kiss Gábor és Sándor János.

Vélemény, hozzászólás?

Gyakorlós szívlenyomat: verseskötettel jelentkeztek az iskola „költőpalántái”

Az utánpótlás színe-java eljött Szarvasra