in ,

Az új színpadhoz kiszolgáló épületre is nyertek Szentandráson

A közelmúltban új épület került felállításra a békésszentandrási Körös-parton, egy nyitott, szabadtéri színpad. Erről és a további fejlesztésekről kérdeztük Sinka Imre polgármestert a közelmúltban.

– LEADER-es pályázat volt ennek a víz melletti színpadnak a megépítésére – mondta a község első embere. – Tudni kell azt, hogy ehhez még 3 millió forintot az önkormányzat is hozzátett, hogy egy olyan színvonalú rendezvényteret tudjunk kialakítani, ami illeszkedik a hosszútávú koncepciónkba.

Az önkormányzat azzal számol, hogy ez egy belátható időn belül megtérülő beruházás lesz, hiszen minden évben ott zajlanak a Vitaminnapok, amihez eddig bérelni kellett a színpadot. A most épített állandó színpad 10×6 méteres, fedett, de nyílt oldalú. Költségvetése a 3-3 millió nyert, ill. saját erő után olyan 6 millió körül lesz. A szerkezete úgy lett kialakítva, hogy ponyvázható legyen, de ezt már egy sajáterős befektetésként teszi hozzá az önkormányzat, aminek a költsége százezres nagyságrendű, tudtuk meg Sinka Imrétől.

– További 35 millió forintot nyertünk a LEADER-en keresztül az ehhez tartozó, a színház mellett álló kiszolgálóépületre. Ennek a kivitelezésében egy nagyon gyorsnak kell lenni, mert december 31-re állnia kell. Hatalmas, komplex épület lesz, tusolók, öltözők, vizesblokkok, irodák lesznek benne, illetve vállaltuk egy fő alkalmazását is a június 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakra, így a nyári időszakban mint információs iroda is fog működni – tájékoztatott a területet érintő további tervekről Sinka Imre.

Ebben az épületben lesz stabil bázisa annak az egy fő vízimentőnek, akit az önkormányzat alkalmaz évek óta. Az ő bére továbbra is a költségvetést terheli, nincs a pályázatba építve, de a falu vezetése fontosnak tartja a strandolók biztonságát, tudtuk meg Sinka Imre, aki korábban szintén dolgozott vízimentőként.

Vélemény, hozzászólás?

Intézeti utókezelésre kötelezné a kiszabadított csicskákat a Jobbik

Csodaszarvas: túl az első olvasópróbán a Cervinus Teátrum új musicalje