in , , ,

Polgármesterek rúgták a bőrt Csabacsűdön

Kerek Mihály alpolgármester

20. alkalommal várták a gömbérzékkel rendelkező településvezetőket a megyei polgármeseterek labdarúgó-találkozójára csütörtökön, aminek most, 20. alkalommal, Csabacsűd adott otthont. A házigazda Molnár József annak ellenére, hogy látszott, soha nem kacérkodott a profi labdarúgó karrierrel, bevállalós volt, beöltözött és játszott is. Vele egy csapatban rúgta a bőrt Kerek Mihály alpolgármester is. Szarvast megfelelő gömbérzékű városvezetők híján Besenczy Zoltán alpolgármester sportdiplomataként képviselte. A környékről pályára lépett még Dankó Béla Kondoros és Brlás János Kardos polgármestere is.

A tornára várták az aranycsapat – mint az mára a szomorú hírből, hogy Grosics Gyula is odafent véd már, kiderült – utolsó élő tagját, Buzánszky Jenőt, ill. az olimpiai bajnok játékost és játékvezetőt Palotai Károlyt, de ők sajnos nem tudtak eljönni. Helyettük viszont megérkezett Mészöly Kálmán, 61-szeres válogatott játékos, egykori szövetségi kapitány.

A döntőben Heves megye 2–1 re verte a Békés megyei önkormányzat csapatát, úgy, hogy 2–1 ről fordították meg a mérkőzést. A sportbarátság jegyében minden évben részt vevő csapat immár zsinórban negyedszer nyerte meg a tornát.

A találkozók között Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, átadta a csabacsűdi U16-os válogatottnak a korosztályos bajnokság megnyerésért járó aranyat.

Vélemény, hozzászólás?

Medvegy Dalma és Petrás Márta képviselte Szarvast a diák sakkolimpián

Ünnepi könyvnégy – helyi értékek bemutatója