in , ,

A legkisebbek búcsúja az Aprók kertjétől

Életük első ballagásán vannak túl az „Aprók kertje” bölcsődései. 60 izgatott kisfiú és kislány köszönt el kisgyermeknevelőiktől 2014. június 6-án. A bölcsőde dolgozói által feldíszítet udvar 15 órára megtelt a szülőkkel, nagyszülőkkel és rokonokkal, akik közül néhányan kis csokorral kedveskedtek a ballagóknak.

Meghívott vendégeink voltak Babák Mihály Polgármester Úr és Tóth Tímea, Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Intézményvezetője. Gombkötő Sándorné Bölcsődevezető köszöntötte az összegyűlt vendégeket és a búcsúzó gyerekeket, valamint emléklapokat nyújtott át azoknak a szülőknek, akik tevékeny munkájukkal segítették a bölcsőde mindennapjait.

Először a Katica és a Mókus egység gyerekei búcsúztak a bölcsődétől majd a Micimackó egység következett. Mindhárom egység ünneplőbe öltözött ballagói mondókákkal és mozgásos versikékkel örvendeztette meg a vendégeket. A rövid műsor után a gyerekek szüleikhez szaladtak, akik boldogan és büszkén ölelték magukhoz ballagó csemetéjüket.

Az egyik nagycsoportos kislány édesapja Horváth Z. Olivér evangélikus lelkész vidám gyermekdalokat énekelt gitárkísérettel, amelyek tetszettek a gyerekeknek és a vendégeknek egyaránt. A bölcsőde kisgyermeknevelői „A kiskakas gyémánt fél krajcárja” című mesét bábozták el, melyet a gyermekek nagy érdeklődéssel figyeltek. A műsorok ideje alatt és után a gyermekek süteményeket fogyaszthattak és teát, valamint üdítőt ihattak a nagy hőségben.

A délután folyamán ugráló várban, az udvari játékokon játszhattak és az arcfestés sem maradhatott ki a sokféle tevékenység közül. Tombolahúzáson sok apró érdekes játékot kaptak a gyerekek. Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóink: a TESCO GLOBAL ZRT. és a GALLICOOP ZRT. hozzájárulását, valamint a szülői közösség aktív segítségét.

Reméljük, ez a kellemes délután emlékezetes maradt a gyerekeknek, kisgyermeknevelőknek és a vendégeknek egyaránt.

Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje dolgozói nevében:
Darida Gáborné és Kalmár Erzsébet kisgyermeknevelők

Szarvas, 2014. június 10.

Dalban, versben, prózában: a Jókaival indult a vers a víz fölött

Petőfi eposz-paródia Besenczi Árpáddal