in ,

A programoké volt a tér a múzeumok éjszakáján

Tessedik Sámuel Múzeum

Roszik Zoltán visszaemlékezése szerint tizedszer-tizenegyedszer rendezték meg a múzeumok éjszakáját a Tessedik Sámuel Múzeumban. Ezúttal a programok nem csak az épületben, hanem annak előtte is zajlottak, ami a frissen lerakott Templom(?)-tér bétatesztje is volt. Ha egy kicsit bezöldül majd a terület, nagyon jó otthona lesz ez a városi fesztiváloknak.

– Az első múzeumok éjszakáját még 2002-ben vagy 2003-ban tartottam meg, akkor még csak én, egyedül, nagyon kevés vendéggel. Azóta, egy év kivételével, folyamatosan megrendezzük. Miután egyre több munkatársam lett, az ő segítségükkel tudtuk jobbá és szebbé tenni programjainkat. Horváth Mariann, Gulyás András és Hanzó Teréz segítségével egész nagyszabású éjszakát tudtunk létrehozni – mondta el a múzeumok éjszakájának délutánján Roszik Zoltán múzeumigazgató a kezdetekről, miközben az épület előtti téren külső programok folytak. Az ajtó elé tett asztalokon kézműveskedni lehetett, ill. akkor éppen egy tiszaföldvári hagyományőrző egyesület szablya-bemutatója folyt az arra járók kíváncsi tekinteteitől kísérve.

A délután és az este folyamán lehetett még régészkedni, ill. betekinteni egy restaurátor műhelyébe. Kilenc órakor lekapcsolták a világítást és gyertyafény mellett csoportok indultak a múzeum felfedezésére a pincétől a padlásig, ami már hagyományosnak tekinthető a Tessedik Sámuel Múzeumban. Az este folyamán a szervezők még egy program erejéig visszatértek a térre. 10 órától szentesi tűzzsonglőrök tartottak látványos bemutatót.

Vélemény, hozzászólás?

Élő emlékezet: utcanévtáblát helyeztek el Bagi Alajos tiszteletére

A turistáknak tetszik a megújuló Szarvas