in ,

Kiállítással zárul a kézműves tábor a Trefortban

Agyagozók a Trefortban

„Mesterségek tábora” néven alkotótábort rendeznek a héten a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában. Az NTP-KKT-A-13-as számú, kisiskolák tehetségsegítő programja keretében megvalósult táborra 900 ezer forintot nyert a Trefort, így 20 diák, fiúk-lányok vegyesen vehetnek részt az egyhetes kézműveskedésben.

Dombovári Zita és Fabó Éva művésztanárok a hét első felében a tradicionális mesterségek közül a fazekasság, takács, ill. a kosárfonó mesterség alapjaival, míg pénteken a gyöngyfűzéssel, gyöngyszövéssel ismertetik meg a gyerekeket.

– Mivel az iskolában nincs kézműves tevékenység év közben, így ilyen formában igyekszünk eleget tenni annak, hogy a gyerekek tehetséggondozása e téren is megvalósuljon – mondta Melis Erika a pályázat céljáról. – A program a június 23-tól 27-ig tartó ötnapos táborban reggel 8-tól délután 4-ig művésztanárok bevonásával zajlik, kivéve szerdán, amikor Kecskemétre megyünk a Szórakaténusz játszóház és játékmúzeumba, ahol szintén kézműves tevékenységet fognak végezni a gyerekek, de ez az út egyben kikapcsolódásként is fog szolgálni a mindennapokból. Az összes anyagot, eszközt, a művésztanárok díjazását, a háromszori étkezést mind-mind a pályázatból biztosítjuk, a gyerekeknek teljesen ingyenes.

A tábor pénteken délután 17 órakor egy, a diákok heti munkáiból összeállított kiállítással zárul.

ntp_72_rgb

Vélemény, hozzászólás?

15 éve gyűjtik a helytörténeti adatokat Békéssy János örökösei

Gallicoop-kupa: a Worktrans bizonyult a legjobbnak 2014-ben