in ,

Szertelenül – 10 éves a kábítószer-ellenes kommandó

Földesi Zoltán

Egy kis ünneplésre hívta a szarvasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a tagszervezeteit, a városi és a megyei önkormányzat illetékeseit, és úgy általában mindenkit, akik a droghelyzet iránt érdeklődnek. Az összejövetel apropóját az adta, hogy 10 éves lett a szarvasi KEF. A konferencián az elmúlt évtized programjait, rendezvényeit elevenítették fel.

2011-ben Földesi Zoltán váltotta Kiszely Mihályt a fórum élén. Földesi Zoltán köszöntötte a megjelenteket, köztük Kónya Istvánt, a megyei KEF elnökét, aki megtisztelte a rendezvényt jelenlétével, valamint Hodálik Pál alpolgármestert, Kiszely Mihályt, Gaál Rolandot, aki a KEF megalakulása óta támogatja a munkáját, valamint elnöktársát, Szabó Szilviát. A délelőtt folyamán a résztvevők számot kaphattak a múltról és a jelenről, a drog terjedéséről, az aktuális kórképről.

Szabó Szilviát, a szarvasi KEF társelnökét kérdeztük a konferencia céljáról:

– Az aktualitást most a munkacsoportok feladatának meghatározása jelentené. Igazából pro és kontra vélemények vannak ezzel kapcsolatban, de nem akartunk most egy vitafórumot létrehívni. Igazából ma egy kicsit a rivaldafényben szeretnénk tündökölni, és egy picit a KEF-et megint bemutatni, a fennállásának a 10. évfordulója alkalmából egy kicsit jobban megismertetni a városban élőkkel – árulta el szabó Szilvia.

Azt is elmondta, hogy június 27-én, pénteken a tagszervezetekkel közösen egy délutánt szentelnek az egészségre, egészséges életmódra nevelésnek, és természetesen szó lesz a prevencióról is. Itt drogtotón mérhetik fel ismereteiket az érdeklődők, részeg szemüveget, ill. fordított hajtású kerékpárt próbálhatnak ki a Zenepavilon környékére tervezett rendezvényen az érdeklődők. A Monotone Rock Team egész délutános térzenével fogja biztosítani, hogy ne tévedjen el senki, aki el akar menni a programra.

Vélemény, hozzászólás?

Átadták a szabadtéri színpadot Szentandráson

A jövő és a jelen csak a múltban gyökerezhet…