in ,

Minden településre kellene egy hős

Magyar Csaba

A kábítószer-ellenes világnap szarvasi verziójaként határozta meg Szabó Szilvia a Zenepavilon körül péntek délután a szarvasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezett felvilágosító programot. Szarvas minden évben csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz valamilyen megmozdulással. Most egy kicsit feljebb tekerték a hangerőt, ugyanis a Zenepavilonban a szarvasi Monotone együttes zenélt egész délután, aminek a hangjai mellett feladatokat kellett megoldani. Az idén egy tíz feladványból álló sort állítottak össze az érdeklődőknek, a gyerekeknek és az idősebbeknek, a szerhasználóknak és a szert nem használóknak.

Volt részeg szemüveg, amivel józanon is az erős ittasság egyensúlyi problémáit lehetett átélni, Szarvas város kóbor és elveszett kutyái egyesületének aktivistái jóvoltából kutyákat lehetett simogatni, társasjátékozni, testzsírt és vérnyomást méretni, keresztrejtvényt fejteni vagy drogtotót kitölteni, és volt egy hős is a téren.

– Rendkívüli nagy köszönettel tartozunk az önkénteseinknek, akik mindenféle támogatást nyújtottak nekünk ahhoz, hogy ez a rendezvény ilyen jó hangulatban, nagy létszámban valósuljon meg. Az egyik ilyen önkéntes Magyar Csaba, aki a nap hőse címet viseli és aki nagyon sok mindenben segített nekünk. Eszközöket, tárgyi feltételeket, hűtőt, mindent idevarázsolt a térre – mondta Szabó Szilvia. – Emellett ma főállásban tényleg hős. A gyerekeknek az az egyik feladat ma, hogy meg kell találni a téren a hőst, ezér Csaba egy HŐS feliratú pólóban tetszeleg. A pólójára aláírást gyűjt, cserébe bélyegez.

A jóhangulatú rendezvény végére meg is telt aláírásokkal Csaba pálója.

Vélemény, hozzászólás?

Melis György hazaért

„Délibábos Hortobágyon…” – avagy Nyáresti Operett melódiák a Vízi Színház színpadán