in , ,

Második gyermeknap: akadályverseny családoknak a nemzeti parkban

A Sonkoly család

– Nálunk ez egy rendkívüli gyermeknap, – mondta Gergely Attiláné Mariann szombaton reggel amikor délelőtt a Körösvölgyi Látogatóközpontban, ahol kilenc órától várták a családokat egy kis játékos szellemi és ügyességi feladatokból összeállított akadály pályával. – Évek óta így, a nyári szünidő elejére tervezzük ezt a programot, hogy egy kicsit ezzel a családokat összehozzuk, és alkalmat adjunk arra, hogy tartalmasan együtt tudjanak játszani kikapcsolódni. Inkább az a tapasztalat, hogy táborozni küldik el a gyerekeket, de nem együtt töltik el az időt, és hogyha itt csak egy rövid időre is, de együtt lehetnek a szülők a gyerekekkel – mondta a park programfelelőse.

Úgy igyekeztek összeállítani a programot, hogy a fiatalabbak és az idősebbek is találjanak benne örömet. A feladatok megoldásában mindenképp szükség volt a szülők segítségére. A szókirakótól kezdve, felismerésen át, állat és nyoma összepárosításon keresztül öt állomás várta a magukat próbára tevő családokat. Az utolsó helyszínen az állatok életnyoma alapján kellett kitalálni, hogy mi járhatott ott. Vagy egy rigófészket, darutollat, esetleg egy őzbak levetett agancsát, vagy egy hódrágta fadarabot tettek a vendégek elé a nemzeti park munkatársai.

Ottjártunkkor épp a szarvasi Sonkoly család indult útjára két kicsivel, a 6 éves Fannival, és a 3 éves Pannával. Ők nem teljesítmény alapon mentek végig a pályán. Az első állomásnál le is ragadtak, ahol a teknősökkel lehetett barátkozni. Őket egy, a városban turistáskodó apa és nagylánya követte, akik gyorsabban végig értek a pályán.

A feladatok között voltak trükkösek is, pl. a tojások közé egy szárazföldi teknős tojását is becsempészték, amire volt, aki rigót tippelt, ill. a felismerendő fészket bekenték sárral, amiből fecskefészekre gondolhattak a látogatók, holott a rigónak is szokása, hogy kitapasztja a fészkét.

Vígjáték mesterfokon

Csabacsűdi falunap: mindenki jól szórakozott