in , , ,

Holnap estére ajánljuk: a Vízi Színházban jubilál a Szerelmem, Sárdy

Derzsi György

50. jubileumi előadásához érkezik a Szerelmem, Sárdy c. zenés napló. Meskó Zsolt nagy sikerű darabja 2012 novemberében debütált a Cervinus Teátrumban, azóta pedig számos településen vendégszerepelt és külföldre is eljutott. A darab ezúttal visszatér kiindulópontjához, július 11-én 20.30-től a Cervinus Művészeti Fesztivál nyitógálája keretében láthatják újra az érdeklődők.

– Játszottam a darabot többek között Belgiumban, Svédországban és Felvidéken is, és mindenhol sikert aratott – összegzi az elmúlt másfél év történetét Derzsi György színművész. Az első 10 előadás úgy telt el, hogy izgultam, hogy minden rendben legyen, de utána láttam, hogy hat a közönségre. Az első dal után mindig kipillantottam a nézőtérre és figyeltem, ahogyan félrefordítják a fejüket és mosolyognak. Egyszerűen megérinti őket a történet.

A zenés napló a 40-es, 50-es évek ünnepelt filmcsillagának, Sárdy Jánosnak az életét ismerteti meg a közönséggel, egy rajongója szemüvegén keresztül. Egy nagymama és unoka kapcsolatán keresztül bontakozik ki az egykori lány, majd asszony szenvedélyes szerelme a színészhez, amelynek részleteit egyedül titkos naplója ismeri.

Derzsi György szerint a darab titka, hogy valahol mindenki magára ismerhet benne. A mai rohanó világban ugyanis elfelejtünk megállni és beszélgetni, különösen azokkal, akik fontosak a számunkra. Gyakran szembesülünk a lehetőséggel, hogy meghallgassunk valakit, akinek szüksége van ránk, mi azonban a másik, önzőbb utat választjuk. Utólag pedig gyötör bennünket a lelkiismeret-furdalás, de akkor már késő. Derzsi György magánemberként is tanult a darabból.

– Megfogadtam, hogy mindig meg fogom hallgatni a gyermekeimet – mondja. Ha a lányaim közül valamelyik odajön, mondván, hogy képzeld, apa, mi történt az oviban vagy az iskolában, akkor leteszem a tollat és figyelek. Akkor, abban a pillanatban ő lesz a legfontosabb.

A Cervinus Fesztivál nyitógálájának első felében a nézők a hamarosan bemutatásra kerülő Csodaszarvas c. musicalből kaphatnak némi ízelítőt. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti vezetője elmondta, a 10 napos fesztivál célja a családok megszólítása és a közös kikapcsolódás.

– Olyan programot állítottunk össze a fesztivál idejére, ahová a kicsik és nagyok együtt jöhetnek. Emellett azt is figyelembe vettük, hogy minden este tartogasson valamilyen pluszt, egyfajta ismeretanyagot a közönség számára. Úgy érzem, hogy a nézők, a művészek és az alkotók Szarvason egy nagy családot alkotnak, akik közös célnak tekintik a színházat és a művészet gyakorlását. A fesztivál tehát könnyed szórakozást kínál mindenkinek, minőségi, színvonalas tartalommal.

A Cervinus Művészeti Fesztivál július 11-e és 20-a között immár 3. alkalommal kerül megrendezésre. Az esemény művészeti vezetője úgy látja, a szarvasi közönség egyre inkább magáénak érezni a rendezvénysorozatot és egyre nagyobb figyelmet fordít erre a 10 napra. A programok között idén is színes műfajú és változatos rendezvények kapnak helyet: többek között fellép az Alma zenekar, a Children of Distance, de bál, felolvasó színház, vígjáték is helyet kap az elkövetkező napokban. Július 18-án és 19-én, a fesztivál zárásaként pedig a szervezők musical-ősbemutatóval kedveskednek a közönségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Szomor György és Gubik Petra-est a Vízi Színházban

Sokaknak még mindig a Körös-part a Riviéra