in ,

Virágkötők mesterfokon

Csík Judit Edit (Boglárka virágüzlet) Ablak a tengerre

Szarvason mindig nagy tömeget mozgat meg a Szarvas város napja alkalmából a Tessedik Sámuel Múzeumban megrendezett két kiállítás, a virágkötő mesterek és a szarvasi alkotók tárlata, valamint az azt követő, Szuhaj György nevével fémjelzett performansz.

A 2014-ben a kaput, az átjárót, az ajtót vagy az ablakot kellett megközelíteni valamilyen módon. Az azt követő performansz, amivel külön szeretnénk foglalkozni, is e körül a téma körül forgott a Doors zenéje mellett.

Az idén öt szarvasi virágkötő mesterekből, de inkább virágkötő művészekből álló team állította össze kompozícióit a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében, ahol a hőmérséklet és a páratartalom pillanatok alatt beállt a trópusi esőerdőket jellemző szintre, ami a virágoknak biztosan jót tett.

Anikó és Éva (Florárium virágüzlet) az Aranykor kapuja, Angelika és Krisztina (Virág Otthon) Választás, Csík Judit Edit (Boglárka virágüzlet) Ablak a tengerre, Ilike és Anikó (Zöldrózsa virágüzlet) Nyitott határok, valamint Anett, Brigi és Éva (Margaréta virágüzlet) Átjáró a Nap házába című alkotását csodálhatták meg a természetesen többnyire hölgylátogatók. Mind az öt kiállító rövid magyarázatot adott munkájához, ki spirituálisat, ki hétköznapibbat.

2012-ben az akkori kiállítók és Mótyán Tibor az open kategóriában elindítottak egy művészien kötött csokorban megtestesülő stafétát, azzal a céllal, hogy azt minden évben a korábbi díjazott – természetesen egy friss virágcsokorként – olyannak adja tovább, akinek a hivatása mellett a közösség és a kultúra érdekében végzett munkáját elismeri. Seidl Ambrus – igen megtisztelő – szubjektív véleménye alapján az idén a Csík Judit kötötte lila virágstaféta Mótyán Tibor – Szuhaj György – Ambrus atya útvonalon – ahogy az Atya megfogalmazta, kötéltáncosi teljesítményért a Newjsághoz érkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasié a hét asztrofotója: Fátyol az égen

Ajtók, kapuk, lyukak mindenhol