Connect with us

Szarvas

Jó példával jártak elöl a szarvasi családok összefogásában

Kós Nóra

Molnár Istvánné iskolaigazgató nyitotta meg és moderálta július 23-án azt a konferenciát, amin az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség családbarát projektjének eredményeit tárták az érdeklődők elé tegnap. Megnyitója és a köszöntők után az első felszólaló dr. Melis János, Szarvas város jegyzője volt, aki a város oktatás-, család- és intézménypolitikáját foglalta össze. A város jegyzője családbarátnak tartja mind a szarvasi önkormányzatot, mind a város családpolitikáját, gondolt itt a teljesség igénye nélkül a HPV elleni védőoltásra, a Bolza Marietta ösztöndíjra, ami szarvasi fiatalok felsőoktatási ösztöndíjához nyújt segítséget, a lakástámogatásokra. Sok közösségi színteret létesítettek, ami kellemes időeltöltést biztosítanak a szarvasiaknak. Idegenforgalmi szempontokra gondoltak, amikor belevágtak a Vízi Színház építésébe, ahol ma azt látjuk, hogy a szarvasi családok apraja-nagyja kézen fogva vonul az előadásokra, mondta dr. Melis János. Akkor nem gondoltak arra, hogy ennek ilyen hozadéka is lesz.

Lázár Zsolt az egyházi oktatásról beszélt, majd őt követően Buda Annamária feltette a kérdést, hogy a munkahelynek kell családbarátnak lenni, vagy önmagunknak is. A munka és a család arányáról az életben betöltött fontossági sorrendjéről értekezett.

Gaál Roland járási hivatalvezető az előtte szólók után – saját gyermekkori emlékei alapján – a családanyák mellett a családapákra hívta fel a figyelmet, majd az etológiába, a pszichológiába és egyúttal a köztudatba Konrad Lorenz által bevezetett mobbing családszerkezetre gyakorolt hatásairól, fajtáiról tartott egy prezentációval kísért előadást.

Kérésünkre Kós Nóra szakmai vezető a következőképp mutatta be a tizenöt hónap munkáját:

– A rendezvényen bemutatásra kerültek azok a jó gyakorlatok, amelyeket a programok megvalósítása során dolgozott ki a projektmenedzsment, figyelembe véve a projektben résztvevők igényeit. Vállat részcéljaink voltak a családokat támogató gyakorlati szolgáltatások nyújtása, a tapasztalatok átadása, a gyermekfelügyelet biztosítása, a gyermekvállalás és munkavállalás összeegyeztetését segítő szolgáltatások biztosítása és a családi életre nevelés elősegítése. A 15 hónapon keresztül tartó program fő területei közé tartoztak az ingyenes képzések, a családi napok, családi tábor Erdélybe, egy hetes angol tábor szervezése, folyamatos gyermekfelügyelet biztosítása, tanácsadói szolgáltatások működtetése, klubok kialakítása, eszközök vásárlása és konferenciák rendezése. A pályázat ideje alatt megtapasztaltuk, hogy a családok igényelték programjainkat és lehetőségük volt arra, hogy ismereteket kapjanak a gyermekeik fejlődéséről, nevelési kérdésekről, mindezt úgy, hogy közben a család minden tagja megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot.

A programokon a különböző generációk átélhették az egymástól tanulás fontosságát.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva) Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Újabb óvintézkedéseket vezetett be az Ótemplomi Szeretetszolgálat

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect