in , ,

Zenepavilon: nagy sikert aratott Szabados-Tóthék családi kvartettje

Szabados-Tóthék családi kvartettje

Nagy sikert aratott tegnap este a Zenepavilonnál a Szabados-Tóth család klarinétkvartettje, ahol legalább százan jöttek össze, hogy meghallgassák őket. A Szabados-Tóth, ill. a rokon Kozák családot Szarvason nem kell bemutatni, hiszen aligha léphet fel olyan városi zenekar, amiben legalább egy családtag nem játszik.

A most fellépő családi formációban Szabados-Tóth Gábor mellett öccse, László, és két fia, Gábor és Bálint játszott, mindannyian klarinéton, ill. az együttes vezetője basszus klarinéton. A környező padokon és székeken csak a közvetlen rokonságból legalább egy szimfonikus zenekarnyi zenész tapsolt nekik.

Szabados-Tóth Gábort arról kérdeztük, milyen szempontok alapján állították össze az est programját.

– A mai nap az együttes szerette volna bemutatni a klarinétnak, mint legfiatalabb fafúvós hangszernek a sokszínűségét, és azt, hogy hol használják. Itt kiderült, hogy a szimfonikus zenekaroktól kezdve a könnyűzenén keresztül mindenütt szerepet kaphat. Egy nagyon különleges hangszerről van szó, ami ha kell, beolvad az együttesbe, de ha kell, ki tud belőle válni, és ez érvényes a szimfonikusra, a könnyűzenére és a népzenére is. Amikor a műsort összeállítottuk, akkor igazából olyan műveket vettünk elő, amik jól bemutatják ezeket a tulajdonságokat.

Szabados-Tóth Gábortól megtudtuk, hogy szeptember 27-én szombaton este 5 órakor a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében lép fel ismét a családi együttes egy más jellegű műsorral, amiben inkább a klasszikusok kapnak helyet, de könnyedebb műfajú és romantikus darabok is felcsendülnek majd. Akkor nagyobb szerepet kapnak majd a hangszerszólók, ill. kiegészülnek Szabados-Tóth Ilonával, aki zongorán járul majd hozzá a családi koncerthez, árulta el Szabados-Tóth Gábor.

Vélemény, hozzászólás?

STG: a helyi gazdaság élénkítésére és a fiatalok helyben tartására koncentrál októbertől a jobbikos városvezetés

Örömhír: tíz napig fotózhatja a deszantosokat