in , ,

Katolikus révbe ért a szarvasi pedagógusképzés

Dr. Fest Sarolta, dr. Lipcsei Imre dékán és dr. Kozma Gábor rektor

Örömteli eseményre hívta tegnap a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karára, pontosabban tegnaptól a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karára a város és az egyházak vezetőit és dolgozóit dr. Lipcsei Imre dékán. Fordulópont volt ez a nap az iskola életében; vége a bizonytalanságnak és úgy néz ki, révbe ért szarvasi pedagógusképzés a katolikus fenntartású Gál Ferenc Főiskola keretein belül.

– Annak ellenére, hogy a mi oktatói, hallgatói és egyéb feltételeink stabilak, a magyar felsőoktatás viharos tengerén lavíroztunk mi is, több próbálkozásunk is volt integrációkkal, most viszont úgy érzem, hogy elértük a végállomást és nagyon jó helyre kerültünk – mondta a vendégeknek dr. Lipcsei Imre köszöntőjében.

Az ünnepi eseményre eljött dr. Kozma Gábor főiskolai tanár, a Gál Ferenc Főiskola rektora, Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere, Gajda Róbert frissen kinevezett megyei hivatalvezető, Gaál Roland járási hivatalvezető, Seidl Ambrus katolikus plébános, Lázár Zsolt evangélikus esperes és természetesen Babák Mihály polgármester is, de az egész terem szinte csakis érintettekkel, az iskola útkeresését közelről figyelőkkel telt meg.

– Örömmel jelentem be, hogy tegnap, 2014. július 31-én a Szent István Egyetem és a Gál Ferenc Főiskola aláírta azt az átadás-átvételi megállapodást, amely szerint mától, augusztus 1-étől, a szarvasi pedagógusképző intézet átkerült a Gál Ferenc Főiskola szervezeti keretébe és átkerült egyházi fenntartásba – mondta dr. Kozma Gábor, majd örömmel mutatta meg a dokumentumot, ahogy ő nevezte, keresztlevelet az ünnepi esemény résztvevőinek.

– Az igyekezet Szarvasnak szól, a régiónak szól, a környéknek, ennek az országrésznek, hogy maradjon felsőoktatás. Éppen a legnehezebb feladatok egyike a nevelés ügyére, szolgálatára való felkészítés is maradjon meg. Kilátástalanná válik annak a régiónak az élete, amelyik a legmagasabb szintű szellemi lehetőségekről, kapacitásról, ez maga a felsőoktatás, erről le kell mondania – fogalmazott a Gál Ferenc Főiskola rektora.

Megnevezték a régi-új kari tanács tagjait, ill. a kari vezetőket. A Gál Ferenc Főiskola Pedagógia Kar kari tanácsának elnökévé és a kar dékánjává dr. Lipcsei Imrét, dékán-helyettesévé dr. Fest Saroltát nevezték ki.

Az ünnepi hozzászólók, Gajda Róbert, Herczeg Zsolt és Babák Mihály után az egyházi vezetők megáldották az intézet új tábláját és az épületet.

Vélemény, hozzászólás?

V. Békésszentandrási 24 órás schnellverseny

Monte Cristo grófja pótszékekkel, vastapssal