in ,

V. Békésszentandrási 24 órás schnellverseny

Szombaton 12 órakor kezdődött az ötödik alkalommal megrendezett Békésszentandrási 24 órás sakkverseny, melyet a Hunyadi Mátyás Sportegyesület Sakk Szakosztálya rendezett. A sakkversenynek a Körös Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont. A rendezvényt Nemcsényi Zsolt, a Sakk Szakosztály vezetője és Hévizi Róbert, a Hunyadi Mátyás Sportegyesület elnöke nyitotta meg. Majd Radics László csapatvezető és szervező különdíjat adott át a nevezések alapján legmagasabb értékszámmal rendelkező játékosnak, Zámbó Zoltánnak (FIDE Élő-pont: 2398).

A megnyitóig rekordszámú (34 fő) induló regisztráltatta magát. A 24 órás versenyhez nagy kitartás és küzdeni akarás szükséges.

A játékosok schnell játszmákat játszottak, 2 x 5 perc gondolkodási idővel (tehát játékosonként 5 -5 perc játékidővel).

10 játszmánként (kb. 1 óra 45 perc) volt kisebb pihenő idő (10-15 perc), a 24 óra alatt 113 fordulóra került sor (vagyis mindenki 113 partit játszott).

A maratoni verseny baráti hangulatban telt, melynek győztese Zámbó Zoltán (Miskolci KisBocsok Sakk Sportegyesület) lett 99 ponttal.

További eredmények:

2. Volosin Vlagyimir (Szentesi Sakk Sport Egyesület) 97,5 pont;

3. Horváth Zsolt (Makói Spartacus Vasas Sportegyesület/Békésszentandrás HMSE SSZ) 97 pont;

4. Joó János (Makói Spartacus Vasas Sportegyesület) 88 pont;

5. Balogh Dávid (Kisújszállási Sport Egyesület) 87 pont;

6. Kakuk Sándor (Orosházi Sakk Egyesület) 82,5 pont.

Az első három helyezett pénzjutalmat, a 4-6 helyezett tárgyjutalmat kapott.

Díjazták a legjobb békésszentandrási játékost, ezt a díjat Csipai Levente (Szentesi Sakk Sport Egyesület/Békésszentandrás HMSE SSZ) 66 pont érdemelte ki. Tárgyjutalmat kapott ebben a kategóriában a második, Radics László (Szentesi Sakk Sport Egyesület/Békésszentandrás HMSE SSZ) 55,5 pont és a harmadik, Révész Norbert (Békésszentandrás HMSE SSZ) 51,5 pont is.

A legjobb szenior játékos címet Balász András (Nyergesújfalu Sportegyesület) 75 pont érdemelte ki.

A legjobb ifjúsági Varga Tamás (Békési Torna Egylet) 72,5 pont, második Vértes Imre (Békési Torna Egylet) 52,5 pont, a harmadik Udvardi Zalán (Szentesi Sakk Sport Egyesület) 41 pont, legjobb női versenyző Nagy Noémi (Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre) 42 pont lett, míg a legjobb amatőr játékos címet Cs. Kovács László 43,5 pont vihette haza.

A díjakat Radics László csapatvezető adta át.

A békésszentandrási versenyzők jövőre is visszavárnak mindenkit erre az egyre népszerűbb versenyre és remélik, hogy mások is kedvet kapnak majd a megmérettetéshez.

Örömhír: tíz napig fotózhatja a deszantosokat

Katolikus révbe ért a szarvasi pedagógusképzés