in , ,

Víz, hal, ember a víz felett

Ünnepélyes külsőségek között rendezték meg tegnap este a Víz-Hal-Ember Közhasznú Alapítvány díjátadóját a víziszínpadon. Gaál Roland járási hivatalvezető egy korábbi főnökétől vett idézettel vezette be a díjak átadását.

– A legszebb elismerés, amikor civilek civileknek adnak díjat, mert ilyenkor a társadalom ismeri el a munkájukat – mondta Gaál Roland. – Ha valakit nagyon megdicsérnek, akkor lehet, hogy abba hagyja a munkát.Remélem, hogy díjazottjainkkal ez nem így lesz, és szép életút áll még előttük saját szakmájukban és saját területükön – kívánta  a járási hivatalvezető a három díjazottnak, ill. mivel a két magánszemély mellett egy alapítványt is a színpadra szólítottak, annak munkatársainak.

Az idén dr. Janurik Endrét a Halászati Kutatóintézet kutatóját a vizek minőségének vizsgálata terén végzett három és fél évtizedes munkája okán találta a kuratórium méltónak az „Embert a Vízért” díjra.

Dr. Bakos János szintén a HAKI kutatója volt. Nevéhez több genetikailag nemesített pontyféle fűződik. Az alapítvány 2014-ben az “Ember a halért” díjat adományozta neki.

Harmadikként az „Ember az emberért” díjat adták át, amit az „Emberöltő” Alapítvány vezetője, Tóth Tamásné vett át, aki egyből maga mellé szólította a nézőtéren ülő munkatársát, dr. Kantiné Szín Máriát, mert mint mondta, az érdem nem az övé, ők egy nagy csapatban dolgoznak.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Egy elfeledett falu napja

Jó hangulatban telt a hagyományteremtő batyusbál Csabacsűdön