in , ,

Dombvári Bence vilgbajnoki ezüstérmes 500-on

Dombvári Bence

Olyan nevekkel indult ma a moszkvai gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon Dombvári Bence, mint a német Max Hoff, az orosz Ryakhov, a kanadai Koeverden, a dán Polulsen, az ausztrál Ken Wallace, a bolgár Kirchev, vagy a holland Brandjes. Csupa nagy név, mindegyikük tíz évnyi tapasztalattal és rutinnal Bence előtt.

Az 1000 nem jött össze neki, és a mára koncentrált. Sikerült. Poulsen kivételével maga mögé utasította a rendkívül exkluzív mezőnyt és másodikként futott be 15 századdal a dán mögött, 35-tel a másik fiatal a spanyol Walz előtt.

Így ír a kajakkenusport.hu-n Bencéről:

Férfi K-1 500 méteren magára talált Dombvári Bence, a szegedi U23-as világbajnokság győztese ugyanis a nagyágyúkkal teletűzdelt mezőnyben a második helyet szerezte meg. Bencét csak a dán Rene Holten Poulsen tudta megelőzni, és sikeréről mindent elmond, hogy a kanadai Adam Van Koeverden az ötödik, a német Max Hoff a nyolcadik, az ausztrál Kenny Wallace a kilencedik helyen zárt.

„Sajnálom, hogy nem jött össze az első hely, mert ebben a döntőben az is benne lehetett volna, mondom ezt úgy is, hogy a felkészülésem nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. Óriási ellenfeleket győztem le ezen a napon, de a fő cél az ezer méter lett volna. És hát tudjuk, hogy az nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna. Jövőre mindenképpen javítani fogok” – mondta Dombvári Bence.

Fotó: kajakkenusport.hu

Moszkva: Dombvári Bence futamgyőzelemmel jutott a döntőbe 500-on

A kivitelező részéről hétfőn kezdődhet a Vajda költöztetése