in , , ,

Tomboló siker Pintér Tibornak, aki lovak helyett motorokat hozott a Vízi Színházba

Vasárnap este a ColonArt Kft. és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház közös produkciója „A kör” című Edda musicalt láthatta 1100 néző. Pintér Tibor amikor korábban kétszer is Szarvason járt a Cervinus Teátrumban, mindkét alkalommal elmondta, hogy nagyon szeretne fellépni a Vízi Színház színpadán. Ez a nap elérkezett és vasárnap este tomboló sikerrel, legalább negyedóra állva tapsolással, ovációkkal köszönte meg a közönség a közel háromórás előadást Pintér Tibornak és csapatának.

„A történet egy külvárosi mese, ahol Elmo (Pintér Tibor) egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem “rosszak” is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben?” Írja a szinopszis.

Pintér Tibor ismét nagyot álmodott és álmát nagyon jól meg is tudta valósítani, amikor nem egy jól ismert darabhoz nyúlt, hanem létrehozott valami olyan új produkciót, ami nem mai zenére épült, ráadásul ez a zene nem csak egy korszak zenéje volt, hanem, – mint a Hairben is – egy életérzés, a szabadág dalai. Gömöry Zsolt zenéje és Pataky Attila dalszövegei ma is jól szólnak. A megvalósítás sem volt mindennapi. Fényfestés a „körre”, emeletes díszletek, fáklyák és egy hatalmas kör, amiben Pintér Tibor forgott. És motorok! Igazi, hatalmas, gyönyörű motorok. A táncosok remek koreográfiával szinte végig a színpadon voltak.

A kisfiú szerepeltetése nekem nagyon tetszett. Írisz (Békefi Viktória) és a Kisfiú (Bakos Attila) alakja tette a kemény történetet kicsit „lágyabbá”. Látványban nem volt hiány, a szereplők és a táncosok betöltötték a hatalmas színpadot. A színészek játéka nagyon jó, hangjuk szállt a hatalmas nézőtéren és nagyon jól szólt. Az előadást Pintér Tibor „vitte”, játéka és a hangja kiemelkedett, teljesen betöltötte a Vízi Színház nézőterét. De Tóth Attila és Koós Réka énekhangja is szárnyalt. A „csendesebb” Békefi Viktória dalai és játéka is emlékezetes marad. Meg kell említeni Várfi Sándort, akinek alakítása nagyon jó volt. Az Edda dalokra épülő musical forgatókönyvét Oravecz János készítette el. Koreográfus: ifj. Nádasdy András és Patuzzi Mónika, Díszlet: Domján Gábor. A darab producere és rendezője Pintér Tibor.

A dalok nagy részét a közönség végigtapsolta. A fináléban már állva tapsoltak a nézők.

Az előadás végén Pintér Tibor elmondta, hogy a motorosok Szarvasiak voltak.

Gödöllő egy napra Szarvasra költözött

A komp sodronykötelébe akadt a motorcsónak – négy sérült