in , ,

Brusznyiczky Pál birkapörköltje nyert a furugyi főzőversenyen

Kilenc csapat nevezése mellett, jó hangulatban zajlott le az augusztus 20-át megelőző szombaton a III. Furugyi Főzőverseny. A gasztronómiai eseményt a település körüli lovaskocsikázás egészítette ki, a hangulat fokozásáért pedig Dubovecz János volt ezúttal is a felelős.

A főszervezőt, Magyari Lászlót a következőket mondta el a versenyről:

– Harmadik alkalommal rendeztük meg a főzőversenyt Furugyban. Három éve az egyház nem tudta megtartani a falunapot, és akkor én úgy döntöttem, szervezek én egy főzőversenyt, amire nyolc csapat nevezett, de közel 500 vendég jött el. Ezután gondoltam úgy, hogy teremtsünk hagyományt, ha már ekkora igény van rá, és így a következő évben, valamint az idén is, így, a nyár vágén hirdettem meg ezt a kis főzőversenyt.

Magyari László visszaemlékezése szerint a második évben 17 csapat nevezett, akik mellé érkezett még 200 vendég. Az idén kilenc jelentkező állt a bográcsok mellé akikre mintegy száz vendég volt kíváncsi.

A zsűri, Szucsán György, Szebegyinszki Pál és a harmadik meghívott zsűritag helyére beugró szervező, Magyari László ezen a hétvégén egy birkapörköltet talált a legfinomabbnak. A zsűrizés során az ízvilág mellett pontokat ért a szín, az illat, az összhatás és az állag, de plusz pontokat lehetett szerezni a tálalással is.

– Ezen a hétvégén Brusznyiczky Pál és csapata birkapörköltjét találtuk a legjobbnak – árulta el a végeredményt Magyari László. – Ők Cserebökényből érkeztek. Második a kecskeméti Fertig János székelykáposztája lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szarvasi Nándor Attila állhatott gombás csülökpörköltjével.

A szervező döntött a folytatásról is: egy rendezvényekben szegényebb időszakban jövőre ismét megrendezi a főzőversenyt. Tekintettel az idei nyár masszív programdömpingjére nem lesz egyszerű feladat időpontot találni.

Vélemény, hozzászólás?

Új autóval segítik a sürgősségi ellátást

Ödön: bullterrier és öleb egyben