in , ,

Európa- és világbajnoki érmes karatésok is tatamira lépnek szombaton a Vízi Színházban

Lovász György

A karatét, mint sportágat népszerűsítő verseny lesz szombaton 14 órakor a Vízi Színpadon, tudtuk meg Lovász György 6. danos karatemestertől, a szarvasi karatésok edzőjétől. A szervezők direkt kis versenyt szerveztek, ami inkább csak létszámában lesz kicsi, hiszen a magyar karate-válogatott keretéből érkeznek Európa- és világbajnoki érmesek Szarvasra, köszönhető ez a nemzeti válogatott szarvasi edzőjének, Ruzsinszki György 4. danos mesternek, aki egyébként a szarvasi fiatalok edzője is. Direkt rövid idejűre, mintegy kétórásra tervezett verseny lesz, azért, hogy egy kevésbé elhivatott néző is élvezni tudja anélkül, hogy elunná magát, mondta Lovász György. A versenyt unikummá teszi, hogy szabadtéren, nem is akármilyen környezetben rendezik meg.

– Ilyen, hogy szabadtéri karateverseny, önmagában egyedülálló. Az elmúlt 15 évben nem is emlékszem arra, hogy lett volna ilyen – mondja a karatésok edzője – de nem árulok el titkot azzal, hogy hagyományt szeretnénk ezzel teremteni itt.

A versenyzők a magyar karate-válogatott tagjai mellett elsősorban Zalaegerszegről, Budapestről és Százhalombattáról érkeznek. Szarvast az utánpótláskorúak fogják képviselni, tudtuk meg a 6. danos mestertől, hiszen nem titkolt célja a versenynek, hogy az év elején, amikor sportágat választanak a gyerekek, felhívják a figyelmüket a karatéra is.

Az apropóját az időpontnak az adja, hogy bár a karatesport legalább három évtizedes múltra tekint vissza Szarvason, az egyesület, a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület 1999-ben lett bejegyezve. Ezalatt a 15 év alatt sokan tanultak önvédelmet, és sokan szereztek mesteri fokozatot az egyesületben. A két jelenlegi edző mellett Farkas András 5. dan (Békéscsaba), Ruzsinszki György 4. dan, Tímár Attila 3. dan, Portik Roland 3. dan, Skorka Tibor 2. dan, Lovász Gergely 2. dan, Lizon János 2. dan, Lipták Tibor 2. dan, Megyeri Mátyás 1. dan, Szirony Zsolt 1. dan, Benke István 1. dan, Nemcsényi András 1. dan értek el mesterfokozatot.

140827verseny

Vélemény, hozzászólás?

Három nap, kétszáz lelkész: Szarvason tartja munkaévkezdő konferenciáját az evangélikus egyház

Változik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása