in , ,

Új tanévet új épületben kezdte a Székely Szakképző Iskola

Kohut András

A tanévnyitás nem piros betűs ünnep, de minden évben sok családot érintő jeles nap.

A szarvasi Szakképző Iskola történetben viszont kiemelt ez a tanévkezdés, hiszen mostanra kapta meg Szarvas város önkormányzatától a Vajda Péter 20. szám alatti épület teljes egészét. Így az iskola a nagyságának, tanulólétszámának megfelelő elhelyezéssel tudja ellátni ezen túl a nevelő-oktató munkáját.

Ünnepi beszédében Kohut Andrásné intézményvezető asszony megköszönte az új épületrészt az egész iskola nevében mindazoknak, akiknek fontos volt és tettek azért, hogy Szarvason a szakképzés végleges helyet kaphasson. A korszerű épület számos olyan lehetőséget nyújt a tanulóknak, amit eddig kénytelenek voltak nélkülözni. Ebben a létesítményben 45 tanterem, kabinetterem, egyéb szakmai bemutatóterem, továbbá tágas könyvtár és közösségi tér áll a diákok rendelkezésére. Ez a korszerű, jó felszereltségű elhelyezés az érettségihez kötött szakmákat éppen úgy támogatja, mint a rövidebb idejű szakképzésben oktatott szakmákat.

Az új tanévet a kilencedik évfolyamon 6 osztály kezdte el, tanulóit külön köszöntötte az intézményvezető asszony. Ők öt szakközépiskolai ágazatban illetve öt szakiskolai szakmában kezdték el tanulmányaikat.

Babák Mihály polgármester úr is szólt az elmúlt tíz év abban az irányban tett törekvéseiről, melyek elősegítették, hogy a szarvasi szakképzés XXI. századi körülmények közé kerülhetett. Hangsúlyozta, hogy Szarvasnak és környékének szüksége van a jó szakemberekre, olyanokra főként, akiknek fontos a lakóhelyük, azt tudásukkal, munkájukkal gyarapítani szándékoznak.

A Székely Mihály Szakképző Iskola 2014-2015-ös tanévnyitó ünnepsége után 28 osztály vette birtokba a modern építményt és kezdte el az új tanévre való felkészülést.

Bakulya Anna

Minden gyermekhez más könyv

Szeptember elseje elérkezett végre! – Csabacsűdön is megnyitottuk a tanévet