in , , ,

Csabacsűd eldőlt, Szentandrás kétesélyes

András-kereszt

Ahogy arról már hírt adtunk, tegnap 16 órakor, a jelöltállítás lezárultakor Szarvason bejelentették a jelöltek nevét, és megtörtént a sorsolás. Így volt ez Békésszentandráson és Csabacsűdön is.

A csabacsűdiek, legalábbis a polgármester személyét illetően már döntöttek. Molnár Józsefnek nincs kihívója, így ő ma reggel úgy köszönthette hivatali székét, hogy újabb öt évig lesznek szoros munkatársak. Ez azt jelentheti, hogy a falubeliek szerint jó irányba folynak a dolgok Csabacsűdön.

A jelenlegi testület minden tagja – Kerek Mihály (Fidesz-KDNP), Gilanné Radványi Rózsa (Fidesz-KDNP), Bobvos Péter (Fidesz-KDNP), Surina Györgyné (független), Szloszjár János (független), András Attila (független) – indul október 12-én. Mellettük Czesznak János (MSZP), Csapó Mihály (DK), Liszkai Ágnes (Fidesz-KDNP), Bracsok Szabolcs (Jobbik) és Fejesné Mitnyan Edit Judit (független) gyűjti a voksokat, hogy bekerüljön a testületbe.

Békésszentandráson már kicsit összetettebb a helyzet. Sinka Imre polgármesternek Hévizi Róbert a kihívója, ami régen nem titok. Sokáig lebegett a faluban a korábbi polgármester, Hamza Zoltán neve, de azt még a piacon sem tudták megerősíteni, hogy polgármesternek vagy csak képviselőnek indulna – a szentandrási távirati iroda szerint – függetlenként. A tegnapi jelöltállítási határidő után úgy néz ki, hogy vagy pletyka volt, vagy rend lett.

A regnáló testület tagjainak mindegyike – Sinka Imre (független), Fabó István (független), Molnár Imre Zoltán (független), Barna Antal (Fidesz-KDNP), Nemcsényi Zsolt (Fidesz-KDNP), Hévizi Róbert (Fidesz-KDNP) és dr. Olasz Imre (független) – nekifut a következő ciklusnak.

A helyükre két jobbikos, Révész Norbert és Szabó János mellett Kurján Sándor (független), Harangozó Sándor (független), Bobvos János (független), Fekete-Rekényi János (független), Major Attila (független), Virág Sándor (független), Rusz Mihály (Fidesz-KDNP) és Rusz Zoltán (Fidesz-KDNP) ülne be öt évre.

Nehéz lenne bármit is jósolni október 12-e kimenetelével kapcsolatban. Nagyon sok függ a következő egy hónap kommunikációjától. Egy rossz kampánnyal nagyon el lehet rúgni a pöttyöst, és inkább a pozíción lehet rontani a hezitálók elriasztásával.

Vélemény, hozzászólás?

Lezárult a jelöltállítás: rájuk szavazhatunk október 12-én

Magyar Termék Nagydíjas lett a szentandrási Hungaro-Food termékcsaládja